ByPhyllis

Ont i kroppen
Var rädd om din kropp. Du får ju bara en ...
 
Jag var på massage igår hos naprapaten som kommer en gång i veckan till oss. Han försöker få min höft att må bättre. Efter en behandling hos en annan naprapat så har jag haft känningar i den. Jag blir stel när jag har suttit länge. Nu står jag största delen av dagarna. 
 
Igår fick jag be honom titta på min axel också som jag har ont i, haha, det känns som om hela kroppen börjar krångla. Han nämnde att det kunde vara förslitningsskador och det gjorde mig rädd. Jag kunde plötsligt se mig själv med käpp. Okej att jag är femtioplus och det kan komma lite krämpor, men käpp! Det känns alldeles för tidigt. 
 
En kvällspromenad i ett vackert månsken. 
 
När jag googlar på det så stämmer mina symptomer, men jag tänker inte ge mig utan jag kämpar på med att stå på jobbet, träna och röra mig. 
 
Just nu så handlar mycket om hälsa i mitt liv och det beror på saker som har hänt min familj och mig själv det här året. Jag lyssnar nästan bara på "hälsopoddar", haha. Det enda jag undviker är att prata med andra om det för då kan det bli "to much."
 
Snart blir det ljusare. Då går det inte att skylla på mörkret när det tar emot att springa eller gå till utegymmet.
 
Jag har varit (halv) vegetarian i cirka femton år. Tyvärr har jag slarvat med vad jag äter så jag tror att det kan vara en anledning till min sköldkörtelsproblematik. Igår när jag var ute på min vanliga kvällspromenad så fick jag en idé om att jag ska börja äta kött igen. 
 
Det är alla hälsopoddar som har påverkat mig. Lever till exempel är bland det nyttigaste du kan äta och naturbeteskött. Jag tänkte börja "tvinga" i mig det på helgerna så att jag slipper värma det i micron på jobbet. 
 
Längtar efter vårvärmen!
 
På fredag tänker jag åka in till stan och gå till Paradiset  som är Sveriges största ekologiska butik. Där planerar jag att handla färska kryddor som jag vill fylla mitt kök med. Det blir så härliga dofter. Jag tänker också handla en liten bit kött. 
 
När jag jobbade i Thailand under fyra månader så hade jag inga symptomer. Det kanske går att efterlikna "Thailand" i Sverige? Du får ju i dig mycket mineraler genom salta bad och så kanske maten är nyttig? 
 
För mig är bästa medicinen att vara med dem jag älskar och att vara ute i naturen. 
 
Jag ska försöka göra en thai-, och en indiskinspirerad maträtt i veckan. De har så många härliga kryddor i sin mat!
 
Varför inte gå till grönsaksavdelningen och fyll korgen med allt spännande som finns där. Kryddor, frukt och prova något som du aldrig har lagat förut. Våga experimentera med örter och kryddor. 
 
 
Jag träffade en väninna i söndags som har svårt att komma igång och träna och sluta röka. Åren går och hon kommer inte igång. Vi pratade om att det inte finns några genvägar. Du behöver kämpa dig över den höga tröskeln. 
 
Fråga dig själv: Om inte nu när? 
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress