ByPhyllis

Andra sidan Essingeleden
Åt ena hållet så övergår Kungsholms Strand till Hornsbergs Strand. Jag tänkte utforska den delen också, men jag kommer nog inte så långt som till andra sidan Essingeleden idag. Nu är vi i stadsdelen Stadshagen, så det är här som du ska gå av om du åker tunnelbana.
 
Ett foto taget från Kunghsholms Strand. Du kan se tvillingstornen på avstånd som ligger i kvarteret Brovakten. 
 
Precis när du kommer till Hornsberg Strand, så dyker ett mysigt fik upp som heter Kajsas. De ligger bakom de vackra byggnaderna. 
 
 
 
 
 
Bakom häcken gömmer sig fiket.. Här kan du både äta en lätt lunch och njuta av en nyttig fika med smoothie. Eller varför inte en mjukglass!
 
Vattnet som är här kallas för Ulvsundasjön om jag har tolkat Wikipedia rätt!
 
Du kommer till ett underbart koloniområde. Varför inte gå vilse i de smala gångarna som nästan är som en labyrint!
 
 
 
Ibland kan man inte låta bli att vara avundsjuk..
 
Idag ska jag fortsätta att utforska området. Jag ska över på andra sidan till Karlbergs slott promenad eller vad det heter.. för att ta pendeltåget!
 
Jag får nog fortsätta under Essingebron en annan dag, men där finns det nog mycket att upptäcka!
 
 
Glöm inte att stanna upp och dofta på blommorna!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
Ordning och oordning
Mitt vardagsrum/sovrum är fortfarande i oordning, men nu är det nytapetserat i alla fall! Något som det är ordning med är mina aktieköp. Jag köper en liten mängd aktier varje månad och så också den här månaden. Jag följer de råd som jag får från http://toppaktier.se/ och den här gången köpte jag aktier av bolaget EQL Pharma. 
 
Jag sprider mina risker  och nu har jag aktier från tre olika bolag! Det är spännande att se hur det går, men jag sparar på längre sikt så jag har tålamod!
 
Privat så har jag investerat i nya gardiner och jag ska köpa en matta och ett nytt överkast. Sedan tänker jag vara nöjd med det som jag har. Visst skulle jag vilja köpa en ny tv-bänk till exempel. Den jag har är en egen uppfinning och kanske inte den mest praktiska, men den fungerar!
 
 
 
Jag har blivit medveten om att jag måste öppna mina ögon och inse att det inte går att få allt!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
Att komma någon vart

Idag såg jag en text  som påminde mig om att jag behöver fokusera på vilka steg jag behöver ta för att nå mina mål. 

Jag skriver på min bok och jag har andra planer som jag vill förverkliga, men vilka steg tar jag för att nå dit? Dagarna går och jag känner att jag forfarande jobbar på utan en riktig plan. 

Att nå ett mål kan delas upp i tre steg: En vision, en plan och de små steg som du behöver ta varje dag för att nå dit. 

Jag hittade den här texten på "Jobbsafari" av Hedengren Media och jag klippte ut och klistrade in :-)

Du kanske hittar din rubrik som handlar om det som du behöver fokusera på. Min är målmedvetenhet

En bra start på vägen är att följa de här råden, signerade karriärcoachen Gia Ganesh:

Uthållighet

En gemensam nämnare för framgångsrika personer är deras uthållighet och motståndskraft. De håller ut även i besvärliga situationer och slås inte ner när det är tufft. Det fina i kråksången att det här går att träna.

Emotionell intelligens

Ensam är inte stark. Ska du nå dina mål måste du kunna handskas med både dina egna och andras känslor, ha bra relationer och vara empatisk. Det handlar om att hitta en balans mellan hjärnans rationella och emotionella delar. Även den egenskapen går att träna; genom att konsekvent praktisera förmågan förvandlas den så småningom till en vana.

Målmedvetenhet

Framgångsrika människor är väl införstådda med vilka steg som måste tas för att nå önskade resultat samt vilka handlingar som krävs. Men det gäller att veta vad du strävar efter, varför och hur det ska gå till för att ta ut rätt riktning.

Behålla fokus

För att lyckas krävs envishet i den meningen att aldrig släppa fokus. Utmaningen är att ständigt ha sitt mål framför sig, tänka på det och styra åt det hållet. Eller som Gia Ganesh uttrycker saken: ”have your goals on the dashboard of your life”.

Värdesätta relationer

Glöm inte att ta hand om dina kontakter. Men inte primärt för att slå dig fram eller utnyttja andra, utan för att långsiktigt bygga och vårda relationer. Genom att bry dig om och uppskatta andra blir de del i ett större sammanhang.

Ovanstående punkter är inte bara viktiga i arbetslivet utan i tillvaron i stort. Målet är inte att vinna utan att uppnå framgång på dina egna villkor. Lycka till!

 
Mamma och jag bodde tillsammans på en vingård i Toscana 2011. Det känns som igår, men det är sju år sedan..
 
Gamla foton får mig att tänka efter vad som har hänt under åren som har gått.
 
Ikväll ska jag sätta mig ner och göra en plan!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson