ByPhyllis

Att göra listor
Jag är expert på att göra listor. Mitt köksbord är aldrig helt tomt. Här finns det tidningar, anteckningsblock, artiklar och självklart listor. Jag skriver inköpslistor och "komihåg-lappar."
 
I mina block gör jag anteckningar om projekt och framtidsplaner. Jag kan se pappa framför mig när jag var liten där han satt och skrev listor, sedan strök han över det som han hade åtgärdat. Han hade två typer av listor. Ett "telefonblock" där han strök över efter hand. Jag minns att han satt mycket i telefon. 
 
Häromveckan blev det en tur till Haninge ...
... och till "min tatuerare."
 
Sedan hade han större block där han nog skrev ner vad han skulle komma ihåg att göra. Jag tror att han fortfarande skriver listor och det har nog gått i arv.
 
Just nu har jag flera lappar där jag skriver ner det som jag ska göra innan resan. Jag reser redan på lördag och det som har känts så avlägset! Jag har inte ridit på åtta år och nu ska jag rida flera timmar om dagen i en vecka. Jag ska först till ett litet samhälle som heter Billings. Där kommer jag att få tid att handla boots, handskar, en varm rock och vem vet, kanske en cowboyhatt?
 
Jag kan rekommendera Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm. Här finns det mycket att upptäcka!
 
I helgen var jag i stan för att handla ridkläder, men det var svårt att hitta något som var mer anpassat efter "Western". Jag var i en butik som heter "Hästbiten" på Folkungagatan och han var jätte trevlig som jobbade där, men han rekommenderade mig att köpa utrustningen i USA. Han sa att det skulle bli mycket billigare.
 
Jag är tacksam för det tipset och nu kan jag stryka det från min "att göra lista", haha. 
 
Det blev träning i "Rålis" i helgen. 
Mia är toppen! Jag kan rekommendera hennes E-klubb: Grow by Mia. 
 
Av erfarenhet vet jag om att jag är tidsoptimist, så nu gör jag en sak varje dag efter jobbet som står på mina listor. Igår var jag och köpte jeans på Levis i Mall of Scandinavia i Solna. Det var inte mitt "favorit köpcenter" förut, men det är perfekt när du ska göra ärenden eftersom de har allt. 
 
Jag gillar att köpa jeans i en butik där du får hjälp att prova och jag fastnade för de första jeansen. De har "bootcut", men samtidigt sitter de tight. 
 
Jag äter mindre socker, men ibland kan jag inte låta bli. Det blev en glass med citron och chokladkola, mums!
Jag hade kunnat spendera en hel dag här. Idag blev det bara jeans och glass ...
Trapporna ner och sedan iväg mot tvärbanan. 
 
Jag har tänkt mig totalt tre tatueringar som alla har en betydelse för mig. Det är inte med på någon av mina listor. Den tredje ska jag göra när jag känner att jag är redo för det eller så blir det bara två. 
 
Tiden får utvisa hur det blir, allt kan du inte planera. 
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
Tredje resan
Jag ska snart ut på min tredje resa om knappt två veckor. Den första gick till Belfast och Nordirland och den andra till Hälsingland. Där letade jag bland annat efter en sommarstuga. På grund av mitt planerade husköp försökte jag avboka den resa som jag nu ska göra till USA. 
 
Min senaste jakt på ett hus i Hälsingland. Mamma och jag är på väg för att hämta hyrbilen. 
Detta hus var jätte fint. Men det var ändå något som inte kändes helt rätt ... 
 
Jag lyckades bara korta ner den, men allt gick inte att avboka. Nu ska jag först åka själv en vecka till en ranch i Montana och sedan ska jag träffa en väninna i Florida där vi ska upptäcka den norra delen under tio dagar. Så kul att ha ressällskap den andra veckan! 
 
Egentligen skulle jag ha åkt med en föredetta kollega till Montana, men hon kunde inte åka. Vi träffades på ett av mina uppdrag och vi kom underfund med att vi hade samma dröm, att rida över vidderna i USA. 
 
Mellan visningarna var vi på fantastiska Orbaden för en lunch. 
 
Jag har inte ridit på åtta år förutom någon enstaka lektion så jag kommer väl inte att kunna gå efter den här veckan, haha. Som tur är ska jag och min väninna ha en övernattning nära flygplatsen i Florida innan vi ska köra vidare norrut. 
 
Det var väldigt nära att jag köpte ett hus i somras och jag jämför alla hus som jag tittar på med det huset och med de fina omgivningar som det hade. 
 
En promenad i det fina vädret innan hemresan.
 
Igår hade jag ett "one to one samtal" med min chef. Det kommer att bli en spännande tid på det uppdrag som jag är på just nu där vi ska bli uppdelade på olika länder. 
 
Min chef sa att hennes kloka dotter alltid brukar säga: "Allt händer av en anledning." Jag försöker trösta mig med det när det gäller min sommarstuga. När jag tänker tillbaka om några år förstår jag kanske bättre varför det inte blev av att jag köpte den och jag ser förhoppningsvis en mening med det. 
 
Det var en marknad i staden.
 
Jag har många projekt som jag jobbar med, men det viktigaste är ändå det som pågår här och nu. Glöm inte bort att allt som händer dig just nu, det är ju det som är livet.
  
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
Hitta lugnet i vardagen
Hur ska du hitta lugnet när det händer en massa runt omkring dig? Vi har mycket på jobbet och eftersom jag jobbar som konsult känner jag en extra press av att prestera. Tyvärr innebär stress att det är lätt att göra fel. 
 
Balansgången är också svår mellan att jobba och att prata och ha kul med kollegor. Jag kan bli stressad av när det är för stimmigt runt omkring.
 
Att paddla kanot hade varit avkopplande.
 
När jag försöker koncentrera mig sätter jag på mig lurarna och lyssnar på musik, men då skärmar jag samtidigt av mig mot alla andra och jag känner mig inte social. Jag tycker att det är bättre att gå ifrån och ta pauser. Igår lyckades jag få med mig en kollega även fast vi hade mycket att göra.
 
Jag tycker att mitt jobb är kul just nu. Du kanske undrar hur jag kan tycka det om ett kontorsjobb? Jag tror att det handlar mycket om att acceptera allt som det är. En bok som jag har lärt mig mycket av heter: Lev livet fullt ut av Eckhart Tolle och han säger att du har tre val: Acceptera, förändra eller lämna. 
 
Sommaren verkar dröja sig kvar. 
 
Har du varit med om att du jagar upp dig inför en löjlig grej? Det gjorde jag igår och sedan satt den stressen i sig resten av dagen. Det gällde ett ärende som handlade om ören hit och dit. När jag tänker efter undrar jag:
 
Vem bråkar jag med? Det kanske bara är en kamp som pågår inom mig själv?
 
I helgen ska jag till Hälsingland och titta på hus. 
 
Jag lagar min gröt som vanligt på morgonen och jag gör min nyttiga smothie, men vad gör allt det nyttiga för gott om jag samtidigt stressar och inte får den sömn som jag behöver?
 
Livet är fullt av utmaningar.
 
Tusen kramar 
 
Phyllis Andersson