ByPhyllis

Våga vänta
Kan du också känna att du har varit för öppen om något som är viktigt för dig? Det kan handla om att starta ett företag, projekt eller att du vill förändra dig själv.
 
Jag är en person som har svårt att hålla saker inom mig! Det kan bli jobbigt när du pratar mycket om något som du ska göra och sedan blir det inte av... Jag är rädd för att få en stämpel på mig att vara den som "bara pratar". 
 
Det var dags för (fransk) manikyr! En härlig stund för avkoppling och jag blev supernöjd!
 
Jag vill ta tag i mitt projekt igen. Jag känner så mycket för det och jag tror att det kan bli bra och göra gott för andra människor! Men den här gången så tänker jag hålla det för mig själv... Det får sakta växa fram under en längre tid...
 
Utsikt från igår...
 
Det var en kvinna på t-banan som bad om pengar. Jag satt där med mina nymålade naglar.... och något inom mig kändes inte rätt, det gjorde ont i magen... 
 
Mina fina naglar är en lyx jag unnar mig, samtidigt som någon annan inte har mat för dagen. Jag vet... du kan inte rädda världen... 
 
Hur kan du hjälpa människor som du inte vill ge pengar för att du är rädd för att det ska bidra till deras missbruk? 
 
Födelsedagskalas hos min bror. 
 
Efter manikyren så åkte jag till min bror på födelsedagskalas. Det blev pizza, sushi och tårta...! :-) Trevlig gemenskap och jag råkade givetvis nämna att jag gör ett nytt försök med mitt projekt...
 
Jag pratade med min mamma i morse och när jag skulle berätta vad jag skulle göra idag, så nämnde jag det igen... Det kändes inte bra inombords så från och med nu ska jag vårda mitt projekt ömt inom mig själv och sedan får det "blomma ut" när det är dags... 
 
Det är många tankar som väcks under en vanlig dag i vår fina huvudstad Stockholm...
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
När om inte nu
Visst är det lätt att glömma insikter som du får? Du tänker så mycket bra saker, men sedan händer inte så mycket mer. Jag fungerar så att om jag inte gör det jag tänker nu så blir det inte av. 
  
Eftersom det är genom att göra något kontinuerligt som du får nya vanor och som i långa loppet gör att du kan nå dina mål, så spelar det roll att det blir av. 
 
Jag mindes en av mina gamla insikter "att om du inte gör det nu, när ska du göra det"? Bara genom att tänka så har hjälpt mig att komma igång med att göra meditation på morgonen och efter det en övning som jag fick av min naprapat men som jag ofta har glömt bort
 
Idag är det fredag och jag ska försöka skapa en ny vana - att yoga. Det får bli en ny fredagsvana! Om jag är med någon så kan vi köra ett yogapass tillsammans! :-)
 
 
Ikväll ska jag bryta de "soffvanor" som jag har fått de senaste två veckorna när jag har känt mig hängig och inte mig själv... Det blir en liten tröskel att komma över!
 
Jag ska sätta mig vid datorn istället och fundera på hur jag ska göra en "Nystart" med mitt projekt som jag flyttade fram på obestämd tid. Det får bli helgens arbete!
 
För inte så länge sedan lyssnade jag på en podd av "Ett större liv" där Ida Therén var med. Jag läste nedan på hennes sida idag. Jag har plockat ut olika stycken från hennes krönika. Du kan hitta den här!
 
"Att välja det rätta framför det lätta"
 
"Tidigare i sommar gick Ana Londono bort. Tillsammans med sin bror Pablo låg Ana bakom klädmärket This is Sweden, som blandade mode och antirasism. Hon var designer utbildad på Central Saint Martins i London, men också aktivist, queer och politisk flykting, som kom till Sverige från Colombia 1991.
 
Den kombinationen innebär en rad utmaningar, men hon lät sig aldrig stoppas av yttre begränsningar. Hon struntade i att följa en lättare väg, och valde istället sin egen. Som om hon någonstans visste. Att det här kommer ta slut. Så nu kör vi.

Hon följde hjärtat, tills det en dag slutade slå. Hon var bara 33 år.

Bild som jag har hämtat från nätet. Den är så gullig och tankeväckande... :-) 

 

... Hon var en sådan person, där budskapet genom hennes för tidiga död blir tydligt, enormt. I alla fall för mig: 

Lyssna på din egen sanning.

Men det vi kan göra, här och nu, är att tänka ”Vad skulle Ana göra?” Svaret är starkt, tydligt, som ett fyrverkeri. 

Att välja kärlek, före rädsla. Det rätta, före det lätta".

Jag ska ha Ana Lonono som inspiration i helgen... Vilken fantastisk människa!

Lite avkoppling får det bli i helgen också!
 
Jag vill inte glömma min gamla insikt: "om jag inte gör det nu när ska jag göra det"?
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Tillbaka igen
Visst är det underbart när du efter att ha känt dig hängig under en längre tid upptäcker att det har vänt! Den ensidiga längtan efter att bara få sova försvann. Nu ser jag fram emot att få mjukstarta på utegymmet till helgen! 
 
Jag har det lite lugnare på jobbet, så jag hinner lyssna på både musik och annat spännande. Den senaste tiden har jag lyssnat en del på Marie Forleo
 
Hon är otroligt inspirerande! Kanske framförallt om du har tankar på att "starta eget". 
 
Med risk för att bli tjatig, men nu är jag glad över att se de gamla bilderna, fast denna var från igår!
Det är härligt att var på "G" igen!
Några tappra blommor sträcker på sig i höstluften. 
 
Nyligen lyssnade jag på ett avsnitt med Marie Forleo som handlade om:
 
Hur ska du veta om du ska avsluta något eller fortsätta? 
 
Hon menade att du ska fråga dig själv varför? Varför följer jag det här målet? Varför gör jag detta? Det gäller att vara super ärlig mot sig själv och skala av lager efter lager och fråga sig själv "varför"?
 
Tänk också på att när du säger ja till något så säger du samtidigt nej till något annat. Du får fundera på vad du säger nej till?
 
Efter jobbet så fick jag njuta av den härliga promenaden längs vattnet och jag gick ända till "Sparadiset"!
 
Här hade jag bokat en ansiktsbehandling och färgning av bryn och fransar. 
 
Det är skönt att vara i tid så att du hinner sitta ett tag och varva ner efter jobbet...
Det fanns te, vatten och frukt...
...tidningar och avkopplande musik...
 
Min terapeut beklagade att de hade pratat högt i väntrummet, men jag hade inte hört något för jag hade somnat för ett liten stund... 
 
Direkt hem och ner i tvättstugan, så snabbt var det slut på den "glamouren", haha.
 
Jag är så lycklig att vara tillbaka igen! Nu ska jag sätta mig ner och planera för nya spännande saker som händer i livet!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson