ByPhyllis

Att gå en kurs
Jag är så glad för jag har kommit in på en kurs på NTI skolan! Jag ska läsa "fotogafisk bild 1" som är på distans. Oh, det ska bli så spännande! Jag har redan beställt kursboken så nu vet jag vad jag ska läsa på t-banan på väg till jobbet...
 
Tänk egentligen vad mycket spännande kurser det finns! Det är som ett smörgåsbord och det är bara att välja. Om du har tur att komma in på Komvux eller på en kurs på Universitetet så kostar det ingenting. Så klart, då blir det också tuffare studier och du får läxor. 
 
Jag tänkte "skola om mig" och jag ska börja med foto! Min plan just nu är att få gå fortsättningskursen och sedan fortsätta att läsa kurser inom Media och Kommunikation... Sedan får jag se vad det blir av det! :-)
 
Sedan jag var liten har jag fotograferat och nyligen har jag upptäckt hur kul det är att göra inställningar själv på kameran istället för att använda auto. Min dröm är att kunna skapa konst av foto. 
 
Jag vill så mycket... Jag vill skaffa hund ...
 
Jag började med min Nystart och bloggande i april i år och jag har återupptäckt hur mycket jag tycker om att skriva och fotografera!
 
Du kanske har några slumrande intressen att hitta tillbaka till?
 
Min stora utmaning just nu är hur jag ska lägga upp dagarna? Att få tid för det viktigaste, familj (inklusive pojkvän:-) och vänner? Att träna och koppla av? Haha, ja, det blir nog den största utmaningen just nu. Jag kanske får sitta på söndagen med min almanacka och planera in varje dag... Fast det låter kanske lite trist!?
 
Det bästa är nog att planera "veckan" med plats för lite improvisation! :-)
 
... jag vill börja rida igen ...
 
Jag är rädd för att hamna i samma fälla som när jag var yngre (ung:-), att jag är för lat och inte kämpar på när det är lite jobbigt. Jag vill satsa hundraprocent på den här kursen och inte bara fyrtioprocent...
 
... jag skulle vilja ha ett hus på landet ... Haha, fast det behöver inte vara ett slott ...
 
Jag tror att planering är underskattat! Det är min svaga punkt, framförallt att följa den, hihi, men jag ska göra ett försök att sätta mig varje söndag och planera...
 
Hur ska du annars komma dit du vill om du inte planerar? 
 
Just nu tänker jag njuta av att jag har kommit in på min kurs som gör mig lycklig inombords. Fast så länge jag har min familj och vänner omkring mig så kan jag inte bli lyckligare!
 
"Det viktigaste är att aldrig glömma kärleken. I slutändan är den allt som betyder något"
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
 
Att ta hand om sig själv
Igår fick jag en kommentar om det här med att du inte är hemma från jobbet när du är sjuk och att du får dåligt samvete om du går hem tidigare. Varför är det så? Varför ska vi inte få ta hand om oss själva?
 
Jag jobbade sju år på en arbetsplats där jag nästan varje morgon var där klockan sju. Eftersom jag är en person som tycker om att utvecklas och att ha eget ansvar så tog jag på mig fler arbetsuppgifter. 
 
Under ett år så var det ingen återhämtning utan från årets början till slut så var det hektiska dagar. Vad jag saknade var att chefen inte kom förbi och frågade hur du mådde eller hur det gick... 
 
Jag var på gränsen att gå in i den så kallade "väggen". Det var en balansgång under hela det året och en tid därefter. Det första tecknet var (förutom att du kände dig uppstressad) att jag började prata fortare och att jag blev anfådd när jag pratade. 
 
En fridfull bild från Australien...
 
En dag så fick vi veta att vi var tre som skulle få sluta eftersom en del av vår avdelning skulle outsorcas... 
 
Ekorrhjulet snurrar så fort att du aldrig stannar upp och tar dig tid att ta hand om dig själv. Vi har ju bara ett liv så hur kommer det sig att vi inte är mer kärleksfulla mot oss själva?
 
Varför inte regelbundet ta en dag då du unnar dig egentid. Kanske att du är hemma eller så behöver du byta miljö... Tar en långpromenad. Unnar dig din favoriträtt. Tar ett bad. Tänder ett ljus och läser en bok. Ta fram ett tomt blad och målar, skriver, tecknar det som kommer upp...
 
 
Fler bilder från Australien. Jag kan längta efter den avslappnade livsstilen där borta...
 
Jag hade bestämt mig för att satsa på min hälsa det här året. Det betydde bland annat att jag hejdade mig när jag höll på med ett projekt som bara blev en stressfaktor. 
 
Den höga tröskeln för att komma igång med träningen har jag kommit över och jag längtar till mina träningspass i joggingspåret och på utegymmet. 
 
Visst glömmer vi lätt den mentala hälsan? För min egen del så har jag börjat lyssna mer när kroppen säger ifrån. Även med risk att verka tråkigt så har jag ofta helt oplanerade helger. 
 
Jag har anmält mig till en kurs i frigörande dans som jag intuitivt känner är något som kommer att göra mig gott! :-)
 
Hur är du mer kärleksfull mot dig själv?
 
Tusen kramar 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att sakna vardagen
Tänk vad du kan sakna de "vanliga rutinerna" när du inte känner dig pigg. Kanske ordspråket som jag aldrig riktigt har förstått passar in här?
 
Du ser inte skogen för alla träden...
 
Jag har känt mig hängig den senaste tiden och jag längtar bara efter att få sova. Egentligen skulle jag stanna hemma från jobbet och bädda ner mig, varför gör du inte det?
 
Jag har i alla fall slutat tidigare och som tur är så har vi det lugnt just nu.
 
Det är svårt att gå tidigare, jag tycker att alla värderar en som mindre ambitiös när du flexar varje dag. Men jag värderar min hälsa högt, så jag har ändå smitit iväg för att få komma hem och vila...
 
Min kille har jag inte kunnat låta bli att träffa, fast jag känner att jag inte är mitt bästa jag. Vi har precis blivit ihop så det är ju lite känsligt just nu. I helgen ska vi gå på bio och ut och äta. Det känns som en "lagom" aktivitet just nu. 
 
Jag saknar att vara mitt vanliga glada jag, att kunna träna och att njuta av långa promenader!
 
Jag går inte ens till jobbet, utan nu blir det t-banan ända fram till dörren...
 
Underbara vanliga vardag vad jag saknar dig!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson