ByPhyllis

Vardagspusslet
Har du också svårt att få ihop ditt vardagspussel?
 
Jag hörde någonstans att du har tre val. Antingen att acceptera som det är, göra något åt det eller lämna. Av de valen så är det "acceptera" som ligger närmast mig och att göra något åt det. Jag ska försöka luta mig tillbaka och inse att det är så här det är just nu och att inte "försöka så mycket."
 
Det låter i alla fall som det skönaste valet, haha. När jag får tid som nu på morgonen så försöker jag göra det som är viktigt för mig. Det ska också bli härligt med de "röda dagar" som kommer. 
 
Det ger ett sådant tryggt intryck de gamla och ståtlig träden i allén nära där jag bor.
 
Jag har redan planerat Midsommar då jag ska åka ut i Skärgården och övernatta där fredag till söndag. Eftersom jag bor i lägenhet och inte har någon balkong så vill jag helst resa bort för att njuta av sommaren.
 
Det är första gången jag gör något sådant. Annars har jag varit hemma om jag inte har bestämt något med någon annan. Först kändes det lite konstigt, men nu är jag glad att jag har bokat. 
 
 
Nästa vecka är det vår Nationaldag. Vad ska man då göra? Förra året var jag med min bror och familj på Skansen. Jag ska på en AW med jobbet dagen innan så det hänger kanske på hur vild den blir, hihi. Allt går inte att planera ...
 
Nu har jag börjat prova att cykla till jobbet. Jag är så otroligt tacksam för min GPS som tar mig fram på jätte fina vägar. Det går bara fel när jag inte lyssnar på vad hon säger och jag tror att jag vet bättre. Det var en kollega som inspirerade mig. Jag vågar inte säga till henne att det tar dubbelt så lång tid för mig. 
 
Jag skulle ha döpt det här inlägget till "Allén" istället ...
 
Visst är det en härlig känsla när träningen börjar ta form och den inte bara blir sporadisk? Mina joggingturer börjar bli regelbundna och även besöken på utegymmet. Det är härligt med cykelturerna och ibland promenaderna efter jobbet. Det är passen på E-klubben som jag ska komma underfund med hur jag vill lägga upp dem. 
 
Om du gillar att träna, har du hittat vad du tycker är kul?
 
För mig är det kvällarna som är "svåra." Jag vet, jag ska luta mig tillbaka och ta det lugnt, men sedan är det saker som jag vill göra något åt. Jag har insett att det är viktigt att vara medveten om vad man gör. Ofta så gör jag saker av "gammal vana" eller av en automatisk reaktion. 
 
Sista allé bilden för idag. :-)
 
Den insikten har jag fått av Eckhart Tolle som jag lyssnar på när jag diskar eller göra annat pyssel. Min tidstjuv är Netflix eller gamla dvd filmer som jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett. 
 
På morgonen gör jag de saker som kräver mest av mig. På kvällen ska jag kanske spara det som som är viktigt, men mest lättsamt? Då har jag nämligen minst energi. 
 
Nu ska jag luta mig tillbaka och låta saker komma till mig och inte försöka så mycket. Jag vill acceptera hur saker och ting är. Eller som man brukar säga: Att gilla läget. :-)
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson 
 
 
 
 
 
 
Ta hand om din hälsa
Jag hade tänkt skriva igår, men det går visst inte att bryta sina rutiner, haha.
 
När har du mest energi?
 
Jag vet att om jag inte får det gjort på morgonen så blir det förmodligen inte av. I alla fall inte om det är något som tar längre tid och som kräver lite mer arbete.
 
Det var Sköldkörteldagen på Skandiabiografen i Stockholm i lördags.
 
Genom åren när jag har haft något projekt på gång har jag alltid suttit och "jobbat" innan mitt vanliga arbete. Ibland har det hänt att jag har gått upp fyra på morgonen ... 
 
Har du något som du verkligen brinner för och som får tiden att försvinna?
 
Det var en mycket som var intressant på Sköldkörteldagen. Efter att ha läst igenom mina anteckningar så ska jag försöka komma med "tips." Om du är intresserad av hälsa, varför inte utbilda dig till hälsocoach eller inom funktionell medicin. Kanske det är framtiden? Att se på helheten och inte bara på att bota en symtom?
 
Naturen är hälsa för mig.
Igår cyklade jag för första gången till jobbet. Det tog dubbelt så lång tid som planerat, haha. 
 
Tänk på att det spelar ingen roll hur nyttigt du äter om du stressar och sover för lite. Det verkar vara det som alla nämner först: Stressen. Det hade alla föredragshållare gemensamt, de som pratade om kost och vad du själv kan göra. 
 
Just nu lyssnar jag igen på Eckhart Tolles bok: "Lev livet fullt ut". Det är bland den viktigaste boken som jag någonsin har "läst." Det är lätt att glömma den "mentala" biten när du tänker hälsa.
 
Det blev min "hatkärlek" i helgen. Nu klarar jag i alla fall dubbelt så många repetitioner!
 
Prova en dag och betrakta dina tankar.
 
Vad säger du till dig själv?
 
Det tycker jag är jätte intressant och lite av ett uppvaknande. Jag kämpar med att "leva i nuet" och inte hela tiden planera framåt eller tänka på det som har hänt. Det är inget quick fix utan det får ta sin tid. :-)
 
Glöm inte att vara snäll mot dig själv!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
Det fantastiska med en ny bok
Har du också känt att allt kul kommer på en gång? Den här veckan har det varit mycket med jobbet. Vi har bowlat och i förrgår var det Vårruset. Det har varit kul, men nu är det skönt med fredag!
 
Imorgon ska jag på Sköldkörtelns dag. Det kommer att bli många spännande föredrag som bland annat handlar om att må bättre genom rätt kost. Anders Lönedal kommer också och pratar om hur viktigt det är med andningen. Jag är säker på att det kommer att bli många aha-upplevelser och jag hoppas kunna komma med lite tips efteråt!
 
Det mest härliga med Vårruset var förstås feststämningen, men också att vara ute en hel kväll. 
Jag glömde tyvärr att ta med mig mobilen till starten. 
 
En bok som jag köpte igår och som jag redan längtar efter att få fortsätta läsa är: "Hälso revolutionen" av Maria Borelius. Du får följa hennes Hälsoresa som hon gjorde under fyra år. Det är lite som att åka på en gräddfil. Du kan ta del av någons arbete nästan gratis känns det som. 
 
Hon har gjort en lång resa, forskat och lagt ner många timmar på sin bok och du kan luta dig tillbaka och ta del av all kunskap. Det är fantastiskt egentligen. Jag älskar att gå in i en bokhandel och bara titta och insupa atmosfären. För mig är det som en godisbutik där jag skulle kunna plocka på mig hur mycket som helst.
 
Häftigt gammalt träd efter promenaden hem igår. Jag skippade t-banan de sista stationerna. 
Visst är det stämningsfullt med slottsmiljöer!
 
Det blir dyrare att handla i Bokhandeln, men jag vill ändå göra det för att gynna dem. På vägen hem från jobbet går jag förbi Akademibokhandeln. De är väldigt hjälpsamma och det är perfekt när du ska ha en present.
 
Men igår var boken till mig och jag ska läsa den på bussen. Det kanske blir en av de viktigaste böckerna på länge, jag känner på mig det ... Jag har några sådana böcker som har skapat stora förändringar i mitt liv. Det är en blandning av både kokböcker, fakta och "hitta dig själv böcker." 
 
En fin liten stig. 
 
Visst är det en skön känsla att hålla en bok i din hand? Mobilen är bra, men jag vänjer mig nog aldrig vid att läsa längre texter i den. Ibland är det skönt att "vägra mobil." Jag försöker sitta på t-banan och låta bli att ta upp den. Att bara koppla av och titta ut genom fönstret. 
 
På min semester ska jag försöka läsa lite lättsammare böcker och inte bara "utveckla dig själv böcker", haha. Fast just nu ser jag fram emot att få luta mig tillbaka på bussen och läsa min nyinköpta fina bok!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson