ByPhyllis

På väg
Just nu sitter jag på tåget alldeles ensam i en 1:a klass vagn... Nuförtiden så unnar jag mig det när jag reser om jag är ute i god tid och bokar! Det är en speciell känsla att sitta helt ensam i en tågvagn, det är nästan som ett spöktåg...! Jag är på väg till ett "Nyårsretreat" i Dalarna så jag tänkte skriva de sista punkterna från Esther Zimmers "17 sätt att komma ihåg vem du är". 
 
Här är jag just nu, helt ensam...
Frukost!
 
Först en kort sammanfattning av punkt tolv: "Skapa en ärlig vision av ditt liv". 
 
Många virrar omkring utan att fråga sig själva vad de verkligen vill och varför, istället går det efter samhällets definition på lycka och gör det till sin egen utan att ifrågasätta.
 
Ändå så är detta ditt liv...
 
Jag tycker att vi alla måste bli bättre på att uttrycka vad som är viktigt för oss och att namnge det som vi längtar efter utan att skämmas för att vi vill ha mer och att oroa oss för om vi ska misslyckas i vårt försök att uppnå vad det än är som vi vill. 
 
Utan en vision så är det ju omöjligt att ta de steg som du behöver för att få det liv som du vill ha. 
 
Varannan månad gör jag en "vision board" med bilder och ord.... jag ser det som om jag skapar konst... jag låter fantasin flöda fritt och jag blir alltid förvånad över vad jag gräver fram i mitt djupaste omedvetna. 
 
Jag tar bort och lägger till under tiden som går...
 
Den avgörande frågan är "hur vill jag må". Den här frågan gör att jag lever mer i nuet och inte bara fokuserar på framtiden. Den påminner mig också om att jag själv kan välja hur jag ska må...
 
Hejdå Stockholm på några dagar...
Det är härligt att vara på väg..., men i början har jag seperationsångest när jag lämnar min lägenhet, hihi. 
 
Punkt tretton: "Läs böcker som öppnar dina sinnen för vad som är möjligt". Esther Zimmer rekommenderar några böcker: 
 
A return to love av Marianna Williamsson
The war of art av Steven Pressfield
Anything av Brené Brown
The art of asking av Amanda Palmer
Wild av Cheryl Strayed
 
Punkt fjorton: "Omge dig själv med positiv energi". 
 
All vänskap är inte av godo. Vissa sprider positiv energi och vissa negativ. Detta har inneburit att jag har släppt en del av mina vänner. 
 
Punkt femton: "Rensa i ditt hem. Fixa saker. Bli mer organiserad". 
 
Jag har spenderat en sommar med att rensa mitt hem. Jag har också fått saker fixade, inramade och det har blåst liv i delar av mitt hem som har väntat på min uppmärksamhet i åratal. Det är ett pågående arbete, men ju mer jag får ordning i mitt hem, desto mer kommer jag i kontakt med mig själv. 
 
Vilka sötnosar! Jag vill ju så gärna ha en hund...
 
Punkt sexton: "Sluta att spendera så mycket tid online".
 
Jag upptäckte att det var mycket enklare att komma ihåg vem jag är när jag slutade ha mitt ansikte tryckt mot skärmen och då jag läste om andras liv. Om du tycker att det är omöjligt att låta bli läs boken: "Irresistible" av Adam Alter. 
 
Sista punkten! Punkt sjutton: "Försök inte att göra allting". 
 
Plocka en eller två saker från din "att göra lista" och gör dem ordentligt och avsluta. Du kan inte göra alla saker på en gång. Jag vet när jag försöker att det bara slutar med att jag känner mig misslyckad. Men när jag gör två till tre saker och kanske till och med fyra och att jag gör dem ordentligt, då slutar det med att jag känner mig nöjd med mig själv. Mitt självförtroende ökar eftersom jag avslutade vad jag skulle göra och det hjälper mig att hitta tillbaka till mig själv. 
 
 
Ibland är det bra att ta en "selfie", haha. Jag inser att jag har blivit äldre och jag ser sliten ut. 
 
Kanske det är dags för mig att sova mer och ta hand om mig. Jag får nog studera Esther Zimmers punkter inför det nya året. 
 
Nu ska jag spendera fyra dagar på retreat. Det blir föreläsningar, mindfullness och andra "feelgood" aktiviteter. Det ska bli skönt att få backa ett steg i ekorrhjulet. Min vision för 2018 börjar bli tydligare och jag ser fram emot att ta det första stegen på det nya året. Det blir resor, hälsa och mer Esther Zimmer nästa år!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
 
Olika typer av resor
Tänk då närmar sig Nyår! Det känns som om jag har bloggat så länge, men det är bara sedan april. Nästa år kommer min blogg att vara annorlunda. Jag ska ut och resa igen! Det här året har det inte blivit några resor fast jag har varit jätte nöjd med det.
 
Alla säger att åren går snabbare ju äldre du blir. Jag har inte känt det, i alla fall inte det här året. Vad kan det bero på att vissa år bara verkar försvinna i tomma intet och andra sätter sådant avtryck? Året som har gått kommer att vara ett av mina mer minnesvärda fastän jag inte kan sätta fingret på exakt varför. 
 
Vissa saker kommer inte att förändras... Det bästa jag vet är en lång promenad längs vattnet...
Många fler joggingturer hoppas jag på... Fast det var lite mörkt på eftermiddagen, skönt när ljuset kom. :-)
 
Jag skrev att jag inte hade rest, fast resor gör du kanske hela tiden? Om inte fysiskt så kan du resa i dig själv eller om du till exempel byter jobb så är det en typ av resa till något nytt? Det kanske är dessa resor som är mest värdefulla..., en resa till förändring. Jag gillar tanken på ständig förändring. Det kan vara att du får en aha upplevelse och att du gör något omvälvande i ditt liv eller att du bara tar en annan väg till jobbet. 
 
Andra saker är sig lika... Det fantastiska utegymmet finns alltid där!
I måndags var det ödsligt...
... och mina skor var leriga. Nej, jag var inte så duktig att jag tränade med ett bildäck, hihi. 
 
Nu till Esther Zimmers punkt elva som är: "Lär dig att leva med din kropp". Jag sammanfattar vad Esther Zimmer skriver. 
 
Efter trettio år av yo-yo bantning så bestämde jag mig för att sluta med olika dieter för gott och att sluta fred med min kropp och att återhämta mig från min matstörning. Jag bryr mig inte om vad någon annan säger för jag vet att jag har gått igenom ett "helvete" med att vara manisk över min kropp och mat och att vara i ett ständigt krig med mig själv...
 
... När du tar ett beslut att sluta med dieter så tar du ett beslut att lita på dig själv och världen behöver kvinnor som litar på sig själva...
 
Jag tänker på det som Esther Zimmer skriver om att "strunta i vad andra säger". Det stämmer så väl med hur jag själv kan tänka när jag har sagt att jag vill göra något och andra reagerar med förvåning. När din omgivning visar så tydligt att "det där kan du inte göra" eller "det passar inte dig". 
 
Mitt kära utegym en sen eftermiddag med axelpressen. Här är det "hatkärlek" som gäller! :-)
Det tar emot ibland, men vem har sagt att allt ska vara enkelt?
 
Ibland är vi snabba på att tala om för någon annan vem och vad de är. Det är ingen annan som vet bättre vad den personen behöver och "vem" den är. 
 
Du kan ha gjort en lång resa som ingen känner till förutom du själv...
 
Tusen kramar 
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
En nystart
Har du något mål som du har bestämt dig för att genomföra? Sedan är det en sak hur du ska nå ditt mål. Ofta är det saker som du måste tänka över varje dag för att du ska lyckas komma dit tycker jag. Jag tänker ofta "om inte nu när..."? Det har hjälpt mig mycket...
 
Är det inte så att det ofta faller på att du inte har planerat? Om du har bestämt dig för att komma i form så det är bäst att inte tänka för mycket. Lägg fram dina träningskläder dagen innan och ta med väskan till jobbet eller byt om direkt när du kommer hem och ge dig ut och spring. Det är ju faktiskt så att du ångrar aldrig ett träningspass!
 
Jag såg ett hjärta i vattenpölen...
 
Som vi alla vet så finns det inga genvägar. Det är inte lätt, men det behöver inte heller vara tungt. Mitt mål är bland annat tre resor som jag ska göra nästa år. För mig innebär den största utmaningen att spara. Jag vet att jag kan få ihop de pengar jag behöver, men det som är svårt är att försaka andra saker som jag vill göra eller köpa. 
 
Jag håller på och förnyar min garderob, men det får bli lite mer sporadiskt framöver. Det är ju också härligt med att ta en SPA behandling, gå ut och äta, göra en weekend resa..., haha, listan kan bli hur lång som helst. Hur ska du kunna stå emot alla lockelser? När jag bara vill ha den där tröjan eller när sötsuget sätter in och du tänker "imorgon börjar jag..." 
 
En fantastisk blomsterhandlare nära mig som sprider sådan glädje. Han är verkligen rätt man för sitt jobb!
 
För mig gäller det att innan jag går in i butiken att jag har bestämt mig för vad jag inte ska ha, hihi. När jag motvlligt ska ge mig ut och springa så tänker jag inte utan jag bara gör. När du hamnar i gamla vanor igen, så tycker jag att vi ska var snälla mot oss själva precis som du skulle vara mot din bästa vän. 
 
Likadant som det inte finns några genvägar om du vill nå ett mål som är viktigt för dig så kan inte jag komma på någon mirakel metod för att inte ge efter när "ditt gamla jag" med sina vanor pockar på.
 
Viktigast för mig är:
 
Att älska mig själv
Att planera
Att tänka nu och inte sen
 
Just nu tänker jag skriva om den tionde punkten av Esther Zimmers "17 sätt att komma ihåg vem du är". Punkt tio är: "Skapa utrymme i ditt liv att andas". Här kommer en sammanfattning av vad Esther Zimmer skriver :-)
 
Efter en fyra dagars camping på egen hand blev jag förälskad i enkelheten av livet i vandringsspåret. Jag ville att mitt vardagsliv skulle vara som ett eko av vad jag hade upplevt. Det innebar inte att jag ville att mitt liv skulle vara så enkelt, men jag ville ha mer andrum. Mer andrum istället för ett liv som hela tiden var så överväldigande. Tid och utrymme där jag vågade vara riktigt närvarande för allt som jag kände i min kropp och utrymme att känna igen min intuition. 
 
... jag började väldigt bestämt vakta min tid, sätta gränser och säga nej. 
 
Att skapa andrum i mitt liv har varit en av de värdefullaste sakerna som jag har gjort för mig själv. Det har inte varit lätt och jag lär mig fortfarande, men det har varit en nyckel till att komma ihåg vem jag är. 
 
Snart går vi över tröskeln till ett nytt år och ett oskrivet blad!
 
Jag rensade bland papper och tidningar häromdagen och då hittade jag ett häfte från "Life" som heter "Vår syn på känsloliv". Det kommer att bli min nya "bibel", hihi, inför det nya året. Det är så mycket bra som står i den. Kanske självklara saker, men ändå sådant som vi behöver bli påminda om. 
 
I mitt första inlägg i april i år så skriver jag om en "Nystart". Jag undrar hur länge den kan pågå? I alla fall så känner jag att den kommer att fortsätta nästa år...
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson