ByPhyllis

Att hinna med
Har ni också svårt att veta hur ni ska hinna med allt som ni vill göra? Jag sitter mycket på jobbet så jag vill gärna röra mig på något sätt varje dag. Om jag tar igår som exempel. Jag jobbade till klockan fem. Sedan njöt jag av en lite längre promenad till tunnelbanan. Den tar cirka tjugo minuter. 
 
Jag hade tänkte läsa på min mobil men det var för trångt för det. Nästa gång ska jag ha min fotografibok uppe, det är den som jag mest behöver läsa...
Jag ska erkänna att fastän jag gillar november så saknar jag ljuset på kvällarna.
 
Ok, jag får bättra mig! Väl hemma så gick jag till ICA för att handla. Ibland väntar jag med att leta efter inspiration tills jag är där så det kan ta lite tid. :-) Det blev lätt matlagning på kvällen och sedan hade jag disk att ta hand om. Resten av tiden så pluggade jag fotografi och pysslade. Det var sånt där "småpyssel" ni vet som att vika tvätt, få undan saker som ligger framme och göra sådant som jag under en tid hade sagt "det gör jag sen". Igår lagade jag två klädesplagg. Jag ska erkänna att sy inte är min starka sida!
Underbara helg då du kan träna i dagsljus. Fortfarande min utmaning "axelpress". Haha, orkar fortfarande bara tre i rad...
Jag saknar nog ljuset mer än jag tror...
Jag hade velat göra mer igår, men tiden räckte inte till. Min plan vara att prova några pass på den e-club som jag är med i. Lite yoga och ett danspass hade varit jätte skönt! Sedan hade jag behövt dammsuga också... 
 
Ändå fick jag kämpa för att gå i tid från jobbet. Jag hade kunnat jobba några timmar till..., men hur hade kvällen då blivit? Jag tror att många av oss jobbar för mycket i alla fall. Det blir som en vana att sitta över en eller två timmar och sedan kan det vara svårt att bryta den. 
En regnig dag på väg till jobbet.
 
Mn önskan är att kunna gå ner på deltid. Eller om arbetsplatsen kunde vara mer flexibel. Det hade varit härligt att få in lite "må bra tid" på jobbet. Att du fick ett visst antal timmar i månaden som du kunde fördela som du ville. Du kunde få komma en timma senare för att få tid för en powerwalk på morgonen eller få gå en timma tidigare för att få ljus på dig och kanske gå på en spännande workshop!
 
Som det är idag så får jag tänka på vad jag gör varje timme. Hur jag utnyttjar min tid under resan till jobbet, att jag "klämmer in" en promenad kanske både före och efter jobbet, att jag ringer de samtal jag inte kan göra på kvällen. Jag behöver också planera dagarna. Vad vill jag prioritera? Vad ska jag göra för att komma framåt?
 
För mig är det min fotokurs och träningen just nu. Fotokursen för att jag hoppas på att kunna jobba med det i framtiden och träningen för att må bra. 
Helst av allt så skulle jag bara vilja njuta av allt vackert...
 
Det kanske är så enkelt att många av oss jobbar för mycket?
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äventyr i vardagen
Den senaste tiden har jag haft väldigt lugna helger som har varit skönt, men det känns bra att bryta det om inte annat för att inte bli för bekväm... Jag ska erkänna att det tog emot lite när jag gav mig iväg i lördags till Utö för att rida. Resan skulle ta mig drygt två timmar. Det var väldigt blåsigt så jag var också lite orolig för att bli fast där ute. 
 
Tunnelbana, pendeltåg, buss och sedan båt så såg min resväg ut. Jag hade med mig min fotobok och mobilen det skulle räcka som "nöje" efter vägen. Det är härligt att få "egentid" då du inte kommer någon vart och du kan bara roa dig med att titta ut genom fönstret eller läsa. 
 
 
Jag blev upphämtad av Charlotte vid båten. Hon ropade in hästarna som var långt borta i hagen. 
 
Det är svårt att tro det men detta är ledaren i flocken. Det är inte storleken som har betydelse...
 
Här kommer "min häst" som jag fy på mig inte kommer ihåg namnet på... 
 
Vi skulle rida på ridbanan. Westernridning är nytt för mig eftersom jag är van vid den "engelska skolan". Det märktes att han hade Welsh ponny i sig förutom arabblod och Quarter. Jag hade behövt vara mer bestämd från början för han ville gärna gå till grinden...
 
Vi började med hästkunskap. Charlotte sa att du ska borsta en häst med hjärtat. Det tyckte jag var vackert sagt. Borsta med kärlek och inte som om du tvättar en bil. Självklart egentligen. På ridskolan är det stressigt ibland och tyvärr har jag inte fått lära mig så mycket "hästkunskap". 
 
 
'
 
Efter att ha provat på långa tyglar, stopp, bak-, och framdelsvändningar och något galoppsprång så körde Charlotte mig till Utö Wärdshus. Det var underbart att få komma in värmen. 
 
 
 
Jag frågade Charlotte hur hon tyckte att jag skulle "fortsätta" om jag ville lära mig mer. Jag sa att kanske en "intensivkurs" hade varit något. Jag vet att det har hjälpt mig mycket med yogan då jag under fyra dagar lyckades hitta min andning...
 
Charlotte gav mig en tidning där det fanns en del kurser att välja på. Den förströdde jag mig med när jag drack min latte och njöt av min äppelkaka och den öppna spisen. Sämre kan man ha det en söndag eftermiddag!
 
Det var dags att ge sig av i blåsten till båten. Bryggan ligger bara tio minuters promenad från Wärdshuset. 
Du går förbi Stenhotellet där jag hade tänkt bo om ridningen hade blivit på en lördag.
Vilken blåst. Båten var försenad, men som tur var så fanns det en vänthall. 
Båten kunde inte stanna vid "Gruvbyn" så det kom en taxi och hämtade oss. Vi fick åka till Spränga brygga.
Vackra vyer. Charlotte bor på en ö utanför Utö så hon får också åka båt hem.
Jag fick under ett kort ögonblick uppleva ett annat sätt att leva. Att leva ett ö-liv. 
Det stormade ordentligt. 
 
Det kändes lite som när jag jobbade i Thailand. Du tror inte att det ska kunna ordna sig, men på något mirakalöst sätt så gör det alltid det. Jag har blivit lugnare sedan den erfarenheten och jag stressar inte upp mig. 
 
Bussen väntade in oss i Årsta så vi slapp vänta i de timmar som det skulle dröja till nästa buss. Alla var vid gott mod! Kapten på båten skojade med oss. Allt blev lyckat i alla fall. :-)
 
Det blir inte alltid som du har tänkt dig och ibland löser sig saker på ett oväntat sätt. Som de säger i Thailand:
 
"Same Same but different". 
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
Helgplaner
Visst är det underbart med fredag! Jag hoppas på att kunna hålla min nya föresats att inte låta mina tidstjuvar stoppa mig från det som jag vill göra. :-) Idag ska jag ringa till en kvinna på Utö som har westernridning. Om det finns en möjlighet så ska jag rida lektion med hennes gamla tävlingshäst. Det var inte säkert att det gick den här helgen. 
 
Det var länge sedan jag red. Det vore härligt att få komma igång igen! Jag funderar till och med på att boka in på hotell och ta en "fotodag" på Utö. Det kanske får bli ett "projekt" av det hela? Bara att ta sig dit tar ju några timmar. 
 
I så fall så måste jag handla nya ridbyxor... Ja, det kan verkligen bli ett projekt... Annars så har jag mycket att pyssla med hemma och utegymmet finns ju där. :-)
 
På grund av "kärleksbekymmer" och annat så har det blivit ganska mycket frossande för mig den senaste tiden. Det är en till föresats för ikväll att jag inte ska handla fredagsmys, haha. Jag ska laga till en vegetarisk hamburgare och dricka vin. Bra kombination eller hur? Egentligen är jag en "junk food" människa men jag tänker på min hälsa så det blir inte så ofta...
 
Det skulle bli ett foto på reklamskylten längst bort... Jag kanske behöver få råd av min lärare i fotografi?
Ett fotoprojekt! Jag tänkte ta samma motiv för att ser hur det förändras med årstiden!
 
Jag har en jätte lång startsträcka för att börja med något nytt så min tredje föresats för idag är att prova en övning från min e-club. Bara så där lättsamt "prova". 
 
Ja, då får jag se om det blir ett besök på en hästbutik idag. Vad som än händer så vet jag att det blir en bra helg. Utö finns ju kvar! :-)
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson