ByPhyllis

Generositet
Tänk att jag aldrig lär mig. Jag visste att det skulle vara extra kallt igår, men jag tog på mig samma kläder som vanligt. Till och med mamma hade påmint mig, haha, du blir aldrig vuxen för dina föräldrar. Idag vill jag kunna njuta av den fina snön utan att frysa. 
 
Var du på bokrean igår? Det är inte försent de håller på ett tag till och de sa till mig att första dagen så är det inte så mycket folk. Det brukar bli mest till helgen. 
 
Jag köpte en bok om Irland eftersom jag och en vännina ska åka dit i maj och en bok av Mia Törnblom som heter "Ta plats med ansvar och generositet". 
 
 
Jag anser själv att jag är generös vad gäller att bjuda på saker och på att ge av mig själv, i alla fall med dem jag känner, men hur är det med min tid? Hur mycket av min tid ger jag till andra? Min familj är ju bara lilla jag. Den enda person som jag har "fullt upp med" är mig själv, hihi. 
 
Det är inte hela sanningen såklart, men det fick mig att tänka efter. En gång i tiden så var jag med i flera organisationer där jag gav bidrag och jag var engagerad i en av dem. Jag flyttade så därför tog det slut och sedan fick jag ett jobb som reseledare. Det var otroligt spännande, men jag var tvungen att rensa bland mina utgifter för att klara mig.
 
Foton i repris. :-)
 
Nu är jag i en annan situation och jag ska erkänna att medan jag skriver det här blev jag påmind om att jag kan engagera mig i något igen. Att ge av min tid till något meningsfullt inte bara för mig själv. Alla har vi tankar om vad vi tycker är viktigt och vi kan alla dra ett strå till stacken. 
 
Jag har aldrig tänkt på det förut att generositet också kan handla om att ge av din tid. Jag ska erkänna att vad gäller min tid så är jag jätte egoistisk! Vi har mycket på jobbet just ju, men jag gick hem i tid i alla fall. Jag har så svårt för att jobba över eftersom det är så trist med en kväll då du bara får tid för att äta och sova. 
 
Jag får väl engagera mig i djur och natur eftersom jag så ofta är ute och njuter av den.
 
Mia Törnbloms böcker har lärt mig mycket och jag känner tacksamhet mot henne att jag idag är starkare i mig själv. Min vändpunkt var hennes bok "Självkänsla nu!" som jag läste när jag var i slutet av trettioårsåldern. Jag har mycket att jobba med ännu och jag hoppas att den nya boken ska ge mig lika många aha-upplevelser. 
 
Jag har bara läst drygt tjugo sidor så jag kommer att ta upp fler saker från den i min lilla blogg. De böcker i "personlig utveckling" som jag har läst efter "Självkänsla nu!" har också varit betydelsefulla. Jag ser dem som mina "mentorer" och jag är tacksam för att författarna är så generösa att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.
 
 
Glöm inte bort att du är precis lika mycket värd som någon annan!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
Söndagsfeeling
Känner ni igen er att vissa dagar eller stunder kan hissen verkligen vara nere, ett uttryck från Tomas och Dennis podd och att det inte spelar någon roll hur mycket positiva tankar du försöker fylla dig med?
 
Jag hade så igår kväll. Jag vet inte vad som hände, förutom att ett yoga pass som jag provade var jätte motigt, jag välte ner ett glas och en porslinsfigur när jag städade. Den hade jag fått från mamma så det var sorgligt. En tvättmaskin var sönder i tvättstugan.
 
Haha, som det kan gå. Det kanske berodde på att det var söndag och allt som jag skulle få gjort hade blivit kvar att göra in i det sista. 
 
Till och med i skogen finns det konstverk ..., förutom naturens egna. :-)
Jag hade behövt ringa en vän och fått hjälp. 
 
Det som till slut lyckades skingra mina tankar var en podd som jag började lyssna på när jag skulle ta hand om disken och förbereda lunch till jobbet.
 
I lördags var det kalas och jag var inte hemma förrän sent. Igår var jag ute och fotograferade och det blev en långpromenad. Inget utegym, utan jag körde övningar hemma istället. Det var ett pass som var jätte kul, men jag kände av min rygg, så jag måste nog bli bättre tränad innan jag kör den igen. Sedan var det yogan ... 
 
Jag gillar det "blå eftermiddagsljuset".
Förra helgen blev det en utflykt till Riddersviksgård. Kolla hemsidan om du ska hit, för de har mycket "event".
 
Då blev jag påmind av hur stel jag är, hihi. Det var ett jätte bra yoga pass och jag behövde det. Jag ska höra med Mia på "Grow by Mia" om hon kan rekommendera några övningar för att bli mindre stel i baksidan av låren. Fast stelheten kan komma någon annanstans ifrån. Höfter eller ländryggen till exempel. 
 
Kroppen är ett mysterium!
 
Nu är det måndag och jag hoppas att min hiss ska vara uppe idag. 
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
Lördagstankar
Sitter i mitt kök och tittar ut på solen som skiner på huset mittemot. Det är en blå himmel. Underbart! Jag har mycket tankar just nu eller som Tomas och Dennis säger i sin podd att det är "orkestern som spelar".
 
Det är skavanker som påverkar mig och jag dras mellan tankar om min hälsa och mina resplaner.
 
Det går inte att få allt. Kanske det kan bli ett år av resor men kanske inte exakt dem som jag har tänkt mig. Ibland behöver ju planer ändras. Ett annat uttryck från podden är "att ibland är hissen uppe och ibland är den nere", haha, nu blev jag väldigt seriös så här på lördagsmorgonen.  
 
Tankar snurrar. Vilken väg ska jag ta? Hur ska jag få det som jag vill ha?
Kanske att jag kan ana något om vad jag vill. 
 
Jag påminner mig själv om att jag inte ska ta allt så allvarligt och att det inte kommer några lösningar av att grubbla. Det gäller att släppa det och att "go with the flow". När du får lugn då kommer en lösning. Det är precis som uttrycket "när du minst anar det". 
 
Ett nytt fotoprojekt har startat och jag behöver ägna mig åt det i helgen. Vi ska förmedla en känsla och visa det med tre bilder. Jag har ännu inte bestämt mig för vilken "känsla" jag ska välja. Nästa steg är att tänka ut vilket tema fotografierna ska ha vad gäller ljus, komposition och efterbehandling. Det är som tavlor du ska måla.
 
Jag längtar efter att skaffa en katt och en hund ...
... och något litet eget krypin att ta hand om ...
 
Igår besökte jag den supermysiga "Götgatbackens hälsokost". Det blev vitaminer, hampaprotein och andra nyttigheter. Mitt mål är att fylla på mina depåer där det behövs och sedan förbättra mina matvanor så att jag inte ska behöva ta vitaminer. I helgen ska jag boka in "möten" för att få hjälp med att göra förbättringar i vardagen. Det kommer jag att skriva mer om längre fram.
 
Jag vill utforska "söder" i Stockholm. När jag gick längs Götgatan så såg jag så många mysiga butiker, caféer och affärer som finns att upptäcka. Det kommer jag också att skriva om inom det närmaste.
 
Det har blivit tre pass med träning och promenader den här veckan. En dag var jag och hälsade på min pappa och flickvän och igår så var det ju fredag. Det är en dag då jag bara vill njuta av att lägga mig i soffan med en filt, en bra film och goda nötter att mumsa på, hihi. 
 
Underbart med en kväll i veckan då du kan släppa alla måsten och "bara vara".
Här kommer jag att spendera en härlig stund i helgen.
 
Hissen går upp och ner. Jag håller med Tomas och Dennis att när den är nere så ska du nog inte ta några livsviktiga beslut. Jag tänker släppa mina tankar och "go with the flow" och se vad som händer. 
 
Nu ska jag snart bege mig iväg på kalas med min underbara familj.
 
Glöm inte att njuta av varje ögonblick!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson