ByPhyllis

Söder om Kungsholmen
Idag kände jag mig som en turist i min egen stad! Jag tog buss 59 mot söder. :-) Det låter kanske lite fånigt, men det var ganska kul att sätta sig på en buss utan ett riktigt mål, förutom att jag skulle gå av på ändhållplatsen. 
 
Stockholm är verkligen fantastisk! 
 
 
Vi åker över Kungsbron och lämnar Kungsholmen bakom oss. Sedan kommer vi förbi Kungsgatan och Centralen. 
 
Du kan se Gamla stan på avstånd när vi åker över Centralbron och du ser höjderna bakom Slussen.
Stomatol skylten syns på långt håll. :-)
 
Sedan far vi vidare till Hornsgatan där vi tar Söderledstunneln mot Medborgarplatsen. Det finns många stopp att välja på efter vägen...
 
Malmgårdsvägen som du fortsätter på för att komma till Vitabergsparken. 
 
Vi åker via Folkungagatan och Nytorgsgatan... Jag hoppar av och jag bestämmer mig för att gå till Vitabergsparken. Det var så soligt och fint, så varför inte passa på och sola lite!
 
 
Det blev en smoothie på Kajsas! Jag fortsatte sedan vidare.. Här skulle man kunna ha en pick-nick på någon av gräsmattorna. 
 
Du går förbi gamla hus...
Stockholm är fotovänligt. 
Jag går Skånegatan ner så långt det går.
Nytorget är så trevligt. Om jag inte har fel, så ska det vara en festival här snart? Sök på event i Stockholm :-)
Här gick jag en "Stand up Comedy" kurs över en helg för ett år sedan. Den kan jag rekommendera!
 
I krokarna ligger den bästa indiska restaurang som jag har ätit på! 
 
Jag googlade och den heter Shanti Gossip och ligger på Skånegatan 71. 
 
När du kommer till Katarina Bangata så finns det flera mysiga uteserveringar. 
Vissa lite lugnare likt en fridfull oas. Avkopplande plats för en AW!
 
Det känns som om jag har gått runt. Jag kom ut på Götgatan och förbi Folkungatan igen. Sedan ner i underjorden för att ta "tuben" hemåt. 
 
Det är inte så fel hemma heller i förorten!
 
Jag kände mig som en "duracell kanin" idag, hihi. Det blev lite lätt mat, sedan gick jag ut igen och satte mig i solen. 
 
Borta bra men hemma bäst!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vem tror du att du är träsket
Jag kände mig som en liten tjuv den här morgonen eftersom rubriken är en text som jag har lånat...
 
När du vill förändra invanda mönster och lämna din comfortzon, så är det lätt att hamna i en svacka där du tänker: "Vad håller jag på med"? Eller som jag läste på en blogg i morse: "Vem tror jag att jag är gropen".
 
 
Jag ska erkänna att den räddade min morgon. :-) Ni vet när du vaknar och det känns lite jobbigt för att du har börjat något nytt och du har känt dig så säker och allt har flytit på under ett tag, men så plötsligt... 
 
Du stannar upp och tänker..., vad håller jag på med? Här är risken stor att du ger upp allt som du har startat, för att det börjar kännas riktigt jobbigt. Det är skillnad när andra börjar ifrågasätta vad du gör, så länge du inte rubbas av det för att du är så säker på vad du vill. Men när du själv börjar tvivla, då är det svårare.
 
Jag vaknade med en ångestkänsla och då hittade jag den här fina och uppmuntranden texten. Här kommer några stycken från Carolina Gårdheims text som hjälpte mig:
 
Går tillbaka till min egen historia och söker mitt syfte: Var kommer jag ifrån? Hur hamnade jag här? Varför gör jag det jag gör? Vad är min röda tråd i livet? Vad är det som vill komma ut genom mig? Vad ger mig energi? Vad vill jag? Att hitta något som jag kan kalla mitt syfte, mitt tema eller min vision i livet kan hjälpa till att lyfta blicken från jaget eller egot, det som såras så lätt, till Självets eller Själens nivå, som är så mycket stabilare.
 
Ett trappsteg i taget...
 
Mer text från Carolina Gårdheim:
 
Påminner mig själv om mitt syfte och det jag brukar säga till andra: När det känns för stort för dig är det förmodligen rätt, för meningen med ditt syfte är att få dig att växa, gå utanför din bekvämlighetszon, utmana dina rädslor och stå upp för dig själv i världen. Det är läskigt! Och det ska vara det. Och ut ur det kommer något fantastiskt – precis som med fjärilen, som vågade växa, utvecklas och till slut spräcka sin puppa, så att den kunde lämna den trygga vrån och flyga ut i frihet i världen. Och så att världen kunde få njuta av dess skönhet!
 
Ibland är det fint med klotter...
 
Carolina Gårdheim avslutar med: 
 
Hur är det med dig? Trycker du ned dig själv, eller lyckas du hålla din låga brinnande och huvudet högt? Jag hejar i alla fall på dig, oavsett var du för tillfället är! Alla tar vi nog en tur ner i den där gropen då och då, och det kanske till och med kan vara nyttigt, om vi ser till att lära oss något av det.
 
Jag är glad att jag hittade Carolinas inlägg just den här morgonen när jag behövde den som mest!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
Vad göra en lördag?
Jag har nyligen gått upp, det är härligt att sova ut på helgen! Jag har alltid en massa sömn att ta igen... 
 
Imorgon kommer min familj på besök till min lilla lägenhet. Då blir det att flytta matbordet till vardagsrummet och möblera om lite. Jag tycker att det är jätte kul att ha folk på besök och att få bjuda på middag!
 
Min bror ska också supporta mig när jag ska borra för första gången. Jag vill få upp mina gardinstänger... Jag skäms inför er som har läst mina tidigare inlägg, det var länge sedan jag köpte dem och efter det så har jag investerat i en slagborr och en skruvdragare, men mina gardiner ligger fortfarande nerpackade i sina påsar...
 
Vad ska jag hitta på idag? Kan ni också känna så, när era vänner är iväg på semester?
 
Efter frukosten så ska jag iväg till utegymmet! Sedan tar jag en extra lång promenad därifrån och hem. 
 
Min systers hund Nova i farten!
 
Önskar att jag hade kunnat skaffa hund, men det är svårt när du jobbar 9-5...
 
Jag ska jobba med mitt eventprojekt resten av dagen! :-)
 
Det blir också bokning av klippning/färgning och manikyr till slutet av augusti innan jag börjar jobba igen. Då ska jag också boka ett besök till Jacqueline Sundström som är personal shopper på Moods. Det innebär en fortsättning på mitt projekt Nystart http://moodstockholm.se/services/personal-shopper/?lang=en
 
...sedan ska jag planera in något annat som jag har tänkt göra länge, men det blir en överraskning...!
 
Tänk ändå var underbart, en hel dag som ligger framför dig och som du kan fylla med vad du vill!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson