ByPhyllis

Tillbaka till jobbet
Då var det dags att jobba igen. Det känns som om min semestervecka har varit jätte lång, men samtidigt som om jag precis lämnade jobbet på fredagen och njöt av att ha semestern framför mig. Är det inte alltid så? 
 
Förra gången som jag var på besök hos mamma i Hälsingland gjorde vi inte så mycket, men den här gången hade jag planerat in lite mer. Det var jag som planerade. Jag sa flera gånger till mamma att hon skulle komma med förslag, men hon envisades med att det var "min vecka."
 
Födelsedagspresent från en av mina mostrar. Hon sa att hon hade tänkt på mig när hon läste boken. :-)
Vackra Lillfjärden framför mammas lägenhet. 
 
Jag hann fylla år medans jag var där. Min släkt kom och firade med så fina presenter. Av mamma fick jag en behandling på ECO kliniken. Det var väldigt avkopplande och efteråt fick jag besked om att det värsta jag kunde göra var att sätta mig i en solstol, som var min plan, därför blev det en promenad runt Lillfjärden först. 
 
Det har varit så sorgligt med alla bränder runt om i Sverige och en av de värst drabbade områdena är här i Ljusdal. Det var i Ljusdals kommun som jag även tittade på mitt sommarhus. Jag kan inte föreställa mig känslan av att behöva lämna sitt hem. Och stackars alla vilda djur. Var tar dem vägen?
 
Det har varit en underbar känsla av att bara packa bilen och köra till stranden. Kommer att sakna "min" bil.
 
Jag kan inte minnas när jag senast hade en sådan härlig semestervecka! Det har blivit en massa sol och bad. Fast jag har alltid kört ner på eftermiddagen för att slippa smörja in mig med en massa solkräm. Några timmar har känts lagom. 
 
Det finns mycket kultur här. Det är på ett annat sätt än i Stockholm. Här blir du påmind om det överallt när du är ute och kör. Bara de gamla hälsingegårdarna innehåller ju mycket historia och sju av dem finns med på Unescos världsarvslistan. Man kanske kan säga att det är som "Hälsinglands slott".
 
Pallars i Älvharhed.
 
Vi gjorde en utflykt till en hälsingegård där vi även fick vara med om en visning. Mina mostrar var med, men det var bara jag och mamma som gick på visningen. Hon som hade hand om den hade gården som ett sommarhus och sedan ägde hon också en annan gård där hon drev ett lantbruk. 
 
Det var en sådan tuff kvinna. Tänk att ha hand om allt detta själv. Efter visningen blev det en fika på altanen. Det var härligt att sitta där och känna den svala vinden. Utanför fanns en grusväg som var den gamla vägen till Falun. Under tiden som vi var här kom det inte en enda bil förbi. 
 
Vackra Orbaden. Det är som att komma till Rivieran. :-)
Första gången som jag äter musslor. Det var på tiden, men jag har ännu inte bestämt mig för om jag gillade det?
Det var en försenad födelsedagsmiddag som min pappa bjöd mamma och mig på. 
 
Jag kan verkligen rekommendera Orbaden. Det är som att vara utomlands. Varför inte boka några dagar här med SPA? Jag ska göra det så snart jag får möjlighet. De har också olika temahelger och på vintern finns det aktiviteter som häst och släde. 
 
Vad mysigt det hade varit med att åka häst och släde nära jul. Jag kan tänka mig att det är en härlig stämning. Det var varmt varje dag under min semestervecka och här sitter vi direkt i solen. Jag måste säga att mamma och hennes systrar är tuffa som klarar av värmen så bra. 
 
Jag passar på och tar ett dopp i Hölick innan min bror ska komma på besök.
Min fina bil.
 
När jag hade två dagar kvar på min vistelse kom min bror och mina två äldsta brorsdöttrar på besök. Det var först tveksamt om det skulle köra. Min bror tyckte att det var trist att göra en så lång resa när det var så fint väder, men i sista stund bestämde de sig för att åka i alla fall. 
 
Det var så kul när de kom. De fick sova i en lägenhet som ligger i källaren som var perfekt just nu i värmen. Givetvis blev det stranden dagen efter. 
 
Jag fick användning av min solhatt!
 
Ha en underbar fortsättning på sommaren!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Intensiva dagar i Hälsingland
Det tog tid att smälta vår utflykt till vildmarken och visningen som vi var på. Mina tankar snurrar i huvudet. Det är ett stort beslut att köpa hus och jag vet att jag kommer att vara tvungen att förändra mitt liv. Jag ska göra en långresa till hösten som är planerad sedan länge. Det är ju inte den bästa timingen. 
 
Men hur skulle jag kunna veta att jag skulle hitta ett sommarställe så snabbt och ändå hade jag bara bokat en visning under vistelsen i Hälsingland. 
 
Min tuffa mamma som hänger med i värmen. 
 
Dagens utflykt var Bjuråkerstämman. Jag är uppväxt med folkmusik eftersom jag har spenderat varje sommar sedan jag var liten i Hälsingland. När vi körde upp på den stora parkeringen och jag hörde fiolmusik fick jag nästan tårar i ögonen. Den som jag gillar allra mest är Delsbo brudmarsch. Då kan jag inte hejda mina tårar. För mig finns det inget vackrare. 
 
Det var jätte fint och överallt satt människor och spelade. Det serverades gammeldagsmat som till exempel kolbulle dit det var långa köer. Vi hade med oss fika så det enda som vi köpte var glass. Mamma hade inte heller varit här så hon tyckte också att det var kul. 
 
Det var en lättsam stämning och människor verkade njuta av musiken och solen. 
Vi körde vidare för att ta ett dopp och det blev Fönebo som inte ligger allt för långt ifrån. 
Fina mamma som njuter av vågorna. 
 
Jag blir överraskad av alla fina bad som finns här. Det kan jag inte hitta i närheten av mig där jag bor. Just här nöjde jag mig med en kall dusch eftersom det var parasiter i vattnet som det blir när det är så här varmt. Det är inget ovanligt och helt ofarligt, men jag bestämde mig ändå för att låta bli att bada. 
 
Vi åt av vår pick-nick och kopplade av en stund innan det blev en promenad längs vattnet.
Vi avslutar dagen med att köra till kyrkan där mormor är begravd och hennes mor och far. 
Det var skönt med en hatt i solen. 
 
Det är väldigt intensiva dagar här i Hälsingland. Det är egentligen inte så viktigt för mig vad vi hittar på så länge vi är tillsammans.
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
Magiska vindar
Jag cyklade hem från jobbet i fredags och det var lite "magiska vindar." Har ni sett filmen "The Holiday" när Kate Winslet och Jack Black träffas för första gången. Det blåser kraftigt och Jack Black säger att det är Santa Ana vinden och när den blåser så kan vad som helst hända. 
 
Lite så kände jag i fredags, haha. Det var också en magisk himmel. Nu skulle jag hem och packa ner det sista i min resväska och sedan skulle jag iväg och hämta hyrbilen. När jag ska köra är jag alltid osäker på var jag ska hamna, men nu hade jag bestämt mig för att för första gången använda min gps på mobilen.
 
På väg hem från jobbet. Så vackert ljus det var.
 
Jag överraskade faktiskt mig själv. Allt flöt på bra. I Uppsala stannade jag för att äta "middag." Jag gillar halloumiburgaren på Max. Sedan körde jag i ett sträck. Det blev en otroligt vacker himmel när solen gick ner. 
 
Plötsligt var det en bil bakom mig som blinkade frenetiskt. Jag tänkte att det måste vara fel på mina bakljus. Precis efter så såg jag en p-plats och jag blinkade för att köra in där. Tanken slog mig att det kanske inte var så smart eftersom det var mitt i natten och p-platsen låg ödsligt. Jag körde vidare istället. När jag kom förbi såg jag att det var en bil som hade stannat där med ljusen på. Kanske att det var ett rånförsök?
 
 
 
Jag kom väl fram och dagen efter åkte mamma och jag för att titta på ett objekt som kanske kan bli mitt framtida sommarställe? Det var mitt ute i vildmarken, men det var ju också det som gjorde att det var ett lågt pris. Bredvid var det fast boende och det fanns till och med ett byalag. 
 
Min förhoppning hade varit att boka in flera visningar den här veckan, men det kanske räcker med en? Du skulle kunna flytta in direkt, men hela huset behöver fräschas upp och det var dags att byta taket. Fast kanske det är charmen att nästan inget är gjort sedan nittonhundrafyrtioåtta då det byggdes? En massa detaljer är bevarade. 
 
Fin natur omkring. 
Det kanske inte är världens vackraste, men jag fick i alla fall den rätta känslan. 
 
Om jag skulle köpa ett hus skulle mitt liv helt förändras. Jag hade fått ge upp långresor och den vardagslyx som jag unnar mig idag. På helgerna så hade jag fått köra hit och jobba med mitt hus. Det skulle innebära att jag också måste skaffa mig en bil. 
 
När jag gick ut på verandan så föreställde jag mig själv med en kopp kaffe sittandes här och se ut över den fina utsikten. 
 
En lagom stor trädgård.
 
Jag gör ett försök och sedan får jag se om jag kommer hela vägen fram. Nu ska jag tänka på hur jag vill ha min framtid och om ett hus som kräver en massa kärlek kan få plats i mitt liv. 
 
Tusen kramar 
 
Phyllis Andersson