ByPhyllis

Stanna upp
Tänkt vad mörkt det är på morgonen. Lite mysigt på ett sätt. Du kan tända ett ljus när du sitter med din frukost. Det kan var en anledning att njuta av den mörkare årstiden! 
 
Kan du också känna ibland att du behöver vara "hemma" för att ta itu med saker och att du inte kan boka in så många aktiviteter fastän du egentligen vill? Det känns som om du skulle behöva "stoppa tiden" för att få saker gjorda. Det kan vara ett samtal du behöver göra eller ett beslut som du måste ta och som inte alltid är så lätt. 
 
Dagarna rinner på och det blir inte gjort. Den här veckan är det så för mig. Jag hade mitt danspass igår, men annars har jag inget planerat. Jag behöver stanna upp...
 
Det är snart slutprov i min fotografikurs så det kommer jag att ägna mycket tid åt de närmaste dagarna. Sedan är det också ett "eget projekt" som vi ska göra och som jag vill förbereda.  
 
 
Jag känner knappt igen mig själv, haha. Kan det verkligen vara jag som säger att jag ska "förbereda mig" och "planera" för något? Det har länge varit min svaga punkt att jag låter dagarna gå men jag stannar inte upp och tänker efter eller planerar särskilt väl för uppgifter som jag har framför mig...
 
Den här veckan vill jag prioritera min fotokurs. Visst det känns lite trist att inte göra alla de andra "kuliga" sakerna som du vill, men om du fortsätter som du alltid har gjort så ändras inget, eller hur?
 
Det är lite som att komma in i en sagovärld på väg hem. Lampor i träden och det "lilla vardagsrummet" som jag alltid blir lika fascinerad över att det får vara ifred. 
 
Det är lätt hänt att hamna i en "sagovärld" där allt rullar på som de alltid har gjort utan att du stannar upp och tänker efter. Nu vet jag att det inte fungerar för det sker inga mirakel av sig själv. 
 
Det ska bli skönt att få en vecka och välja det som är viktigast just nu och att ta tag i saker som jag har skjutit upp. Sedan gör det inget om det skulle ske ett eller annat mirakel. ;-)
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
Må bra på jobbet
Vi har en "måbra korg" på jobbet. I helgen så har jag köpt lite fler saker att fylla den med. En IQ test... Det är en metall figur som du ska försöka komma underfund med hur du tar itu den. Det kanske inte är just "min grej" men det kan alltid vara någon som vill ta en paus och klura på något!
 
Sedan köpte jag chokladpraliner i fint papper. Det är mera något för mig, haha. Choklad är alltid upplyftande! Mina kollegor har hakat på och de har skrivit ordspråk och lagt i korgen. Sådant som du blir glad av så klart! 
 
Är inte måndag morgon en sådan dag då du kan behöva ett glatt ordrspråk? Jag ska nog ta en lapp idag när jag kommer till jobbet! :-)
 
 
Det blev en promenad i helgen...
... och utegymmet. Jag har haft ett uppehåll en vecka så jag fick träningsvärk. Då gör det gott i alla fall!
 
Jag köpte också lite "julkonstverk" som jag tänkte klistra på korgen och ett kort där det får stå "måbra korg". Vad jag inte har tänkt på är om det är ok för arbetsgivaren? Mitt uppdrag är snart slut så jag får väl lämna efter mig något!
 
Det kanske får bli "min grej" att lämna "måbra korgar" på de ställen som jag jobbar på, hihi. För att på djupet förändra saker som inte är bra på en arbetsplats så krävs det förstås större åtgärder, men det kanske ändå kan väcka tankar. Vad får oss att må bättre? Vad behöver jag för att må bra på jobbet? Vad vill jag sprida till andra?
 
Som ett vardagsrum! :-) En installation som piggar upp på vägen till t-banan. 
Visst kan den ruffiga stadsmiljön vara fin på sitt sätt?
Julstämning på väg till jobbet. 
 
Måndag och snart är veckan i full gång. Min träning är sporadisk vad gäller dagar, men på måndag är det dans som gäller! Vi börjar bli ett sammansvetsat gäng tanter och en och annan ungdom, haha som går varje måndag. Det är mycket koregrafi så du kan inte tänka på något annat! En bra start på veckan!
 
Resten av veckan så blir det en del pluggande. Slutproven närmar sig i fotografi kursen och fastän jag har blivit "tant" så känns det viktigt för mig. Det är något som jag investerar i för framtiden. Vi kanske alla borde ha något litet projekt för framtiden. 
 
En idé att lägga i "måbra korgen"? "Starta ett projekt idag som gör dig ännu gladare!" 
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
Stockholm i vinterskrud
I söndags lämnade jag mitt kära Malmö och åkte hem till Stockholm. Visst är det skönt när du har bokat ett sent tåg så att du kan unna dig att få sova ut! Min väninnan tog med sig cykeln för att kunna ta den hem. I Malmö cyklar "alla". För mig är det otänkbart att kunna gå till jobbet, haha, det skulle ta en hel dag. Det är säkert ett "Stockholmssyndrom"...
 
Väskan hamnade på pakethållaren och jag bar min ryggsäck. Vi tog en fika på stationen och vi köpte bägge varsin sallad att ta med oss. Det har blivit mycket "äta ute" de här dagarna som har varit jätte trevligt, men jag är egentligen en mer "hemmalagad mat människa" så en sallad kändes som det bästa alternativet idag!
 
Ibland måste du ta fram mobilen och fota även fast den ligger djupt nere i väskan...
Måndag morgon och jag vill stanna hemma och mysa...
 
Det var en vacker syn på måndag morgon när det började komma stora flingor. Det blev att ta på sig kängorna och bege sig till tunnelbanan. Jag drömmer om en vit jul!
 
Det blir nästan lite sagolikt med all snö!
 
Nu är det fredag morgon och all snö är borta. Jag sitter och målar naglarna till julfesten på jobbet i all ära! Jag jobbar som konsult så det är "min arbetsgivare" som ordnar festen på ett hotell i Stockholm. Innan dess så ska jag på en intervju. Det blir något alldeles speciellt, en intervju i festkläder! Min kollega kommer tillbaka redan i årsskiftet på heltid så nu är det dags för ett nytt uppdrag.
 
Det händer mycket idag. Efter intervjun så ska jag "på en date". Jag känner mig redo för det nu... Stockholm är den mest singeltäta staden i världen så går det inte här så kanske jag ska ge upp, haha. 
 
Mitt fotoprojekt när det fortfarande fanns snö. 
Lite bekanta motiv. Det blir snart nya när jag börjar mitt nya uppdrag.
 
Både vad gäller dejting och att gå på intervju så gäller det att ha tålamod. Jag vet att det är hård konkurrens om uppdragen och ofta är det flera bemanningsföretag inblandade. Ja, det är två helt olika konkurrensförhållanden, haha. 
 
Det gäller att ta en dag i taget och njuta av livet!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson