ByPhyllis

Ditt val
Just nu har jag en hög trave med böcker som jag har plockat fram från hyllan. De är kok-, tränings-, och  självhjälpsböcker. Det låter som en femtioårskris, haha.
 
Jag har tagit fram dem för att få inspiration inom olika områden. Fastän jag tränar via min e-club så är det bra att få inspiration från annat håll. Bland annat så har jag köpt en bok från Blossom för ett antal år sedan.
 
Förutom att den ger bra tips om hälsa, så avslutar hon sin bok så fint. 
 
Mamma är på besök över Påsk. Kanske att vi tar en tur i Gamla stan?
 
Hon skriver om de tankar som jag har haft om att känna sig "egoistisk" när jag har satsat på min hälsa och på personlig utveckling. 
 
Blossom skriver bland annat: "För att du ska kunna vara till glädje för din familj och vänner och finnas där när dina nära behöver dig, är det viktigt att du tar hand om dig själv."
 
Det får mig att tänka på ett yogaretreat där alla hade svårast att "andas in" djupa andetag mot att andas ut. Att andas in handlar ju om att ta emot. 
 
Häftiga källarvalv. Jag gick ut från t-banan i Gamla stan, rakt upp mot Lilla Nygatan, sedan fortsatte jag mot Stora Nygatan, gick till vänster och sedan upp på Kåkbrinken till höger. 
 
Blossom fortsätter: "Gamla ordspråket - du får vad du står, stämmer. Du kan inte ge något som du inte har. Det är som att man bara skulle andas ut, det går ju inte. Man måste ju andas in varannan gång."
 
Det är som en annan bok som jag läser just nu med Mia Törnblom: "Att ta plast med ansvar och generositet." Det är ungefär som när jag ska åka min "bråkiga buss" till jobbet på morgonen. Jag ställer mig i kö, fast jag kan till och med låta någon som har fuskat och kommer från ett annat håll gå före, fast det går till en viss gräns, jag tar också min plats. 
 
Jag fortsätter Kåkbrinken till Stortorget som jag tvärsar över till Köpmangatan. 
 
Blossom avslutar med: "Att ta hand om sig själv är ett eget ansvar alla har. Vad jag tycker om eller säger om bicepsträning eller viktminskningsmetoder är egentligen oväsentligt. Struntar du i att välja god hälsa så är det ditt val och du får ta konsekvenserna. Ingen annan bryr sig. Inte ens jag, faktiskt. Så måste man träna? Det får du själv svara på."
 
Tänk på alla val du gör hela tiden som påverkar så mycket. Om du väljer soffan eller ett träningspass, pizzan eller det nyttigare alternativet, att sitta hemma ensam fastän du egentligen ännu hellre hade gått ut med dina vänner. 
 
Du kommer förbi den här trevliga butiken och "brända tomten" ...
... och den här mysiga franska restaurangen. Glöm inte att boka bord om du ska hit!
 
I slutet på 90-talet när jag gick en franska kurs på Visingsö så var det en av lärarna som sa precis det, "att det är de små valen du gör som avgör hur allt ska bli."
 
Jag ska erkänna att det passerade mig förbi. Det var synd att jag inte lyssnade på hennes kloka ord för det är ju de ständiga valen du gör som får dig att fastna eller som tar dig framåt. 
 
Det är tur att det aldrig är försent att ändra sig!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
Resa ensam
Plötsligt så blev jag stressad i morse. Jag började tänka på min USA resa och att jag inte ens har bokat flyg. Det är bara min ranchvistelse som är klar. Som det ser ut just nu så kommer jag att resa själv, därför funderar jag på att kontakta Swanson. 
 
När jag var liten kollade jag mycket på deckarserien "Magnum" och ända sedan dess har Hawaii varit en dröm. Det hade varit härligt med värme, men hur kul blir det på egen hand?
 
Det gamla vanliga på helgerna, promenader. 
Och utegymmet, ingen större omväxling, haha. Det var första helgen som det gick att vara utan mössa. 
 
I och för sig så ska jag jobba med mina bilder från ranchvistelsen och då hade jag tänkt mig ett hotell som är "business inriktat" och ett lugnare ställe. På flera av hotellen i Hawaii kunde jag läsa om att det hade ett business center, haha. Affärskvinnan Phyllis, det låter ju bra. Jag får något kul att blogga om i alla fall. 
 
Jag ska maila Swanson ikväll och få ett prisförslag. Det kan bli dyrt om jag ska flyga: Sverige - Montana - Hawaii - New York. 
 
Vi har bara ett liv. Vill du göra något, så gör det! Tänk inte så mycket ...
 
Det kommer säkert sluta med att jag sitter där själv på balkongen med min parasolldrink eller så träffar jag någon strandraggare, hihi.
 
I Montana kommer vi att jobba hela dagarna så då behöver jag inte fundera så mycket. På Hawaii kan jag boka ett hotell med SPA och gym. Jag kommer säkert att behöva en del massage och så har jag träningen fixad. Jag kan sitta vid poolen och jobba, vara med på utflykter och på eftermiddagen kan jag sola. 
 
Har hittat min nya favoritbutik i stan: "Paradiset." På övervåningen har de böcker och du kan köpa vitaminer.
 
Det värsta är att det är så lätt att sitta vid skrivbordet och planera. Jag kan bli lite stressad när jag går fel i Stockholm eftersom alla andra är så stressade. Tänk hur det ska vara i New York och hur kul blir det att sitta vid poolen själv i Hawaii och ensam bland alla sällskap i Montana?
 
Det kommer att bli tufft, men vad är alternativet? Jag känner inom mig att detta är något som jag måste göra. En drivkraft och en längtan som gör att det inte finns något alternativ. Jag ser mig själv om trettio år på en bänk där jag sitter och matar fåglarna och då vet jag att jag inte kommer att ångra att jag vågade mig ut på lite äventyr.
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
Förändring
Igår träffade jag en av mina bästa väninnor. Vi var och tittade på en boxningsklubb i stan. Min väninna ska börja träna där. När vi blev visade runt på klubben så tänkte jag: "Jag kanske också ska börja boxas igen?" Vi tränade tillsammans under en period i Malmö.
 
Fast jag tänkte om, jag har förändrats och det är annat som jag vill göra. Jag vill fortsätta med min träning hemma som styrkeövningar, promenader eller joggingturer och utegymmet. Jag vill inte bli bunden av ett gym eller klubb utan nu vill jag starta något som ska hålla livet ut. 
 
Jag har ju också min dans på gymmet där jag inte har haft nog med energi att ta mig den senaste tiden och mina danskompisar har börjat fråga vart jag har tagit vägen.
 
Hatkärlek, eller? 
Finns det något härligare än en långpromenad?
 
Efter "klubbvisningen" så gick vi till en pub som låg vid T-banan. Det var en super mysig kvarterspub. Jag har inte druckit på månader så redan den första ölen kände jag av.
 
Vi hade en hel del att prata om och jag gillar verkligen den avslappnade atmosfären på en pub. Stämningen får mig att tänka på resor till Storbritannien. 
 
Äntligen har jag lust att hitta på saker igen. 
 
Jag är mycket en "pubmänniska". Öl och fish & chips är sådant som jag gillar, men jag känner att jag har förändrats och att det finns annat att hitta på.
 
Vi har haft väldigt kul tillsammans, rest, tränat och festat ihop. Allt har haft sin tid. Nu bor vi bägge i Stockholm. Här finns det så mycket att upptäcka. Alla museum, mysiga kvarter, Gamla stan, butiker och utställningar. 
 
Dalarna och Nyårsretreat. 
 
Både jag och min väninna har sagt att vi vill göra annat, till exempel promenader på Gärdet och Djurgården, fast det är så lätt att hamna i gamla hjulspår. 
 
I morse när jag kände mig lite "mosig" så funderade jag på varför men det beror nog på den sista ölen igår. Det blev bara två fast jag tål inte så mycket längre, haha. 
 
 
Jag menar inte att jag ska bli en hälsofanatiker utan bara att det finns annat. Jag vill att det ska vara lite mer "jag". Vad vill jag? Det är enkelt att glömma bort och du hamnar lätt i det gamla så som det alltid har varit. 
 
Mina tankar går till David Duchemins ord: "Livet handlar om hur du lever dina ögonblick." 
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson