Kultur i vardagen

Ännu en lugn helg! Det kanske kommer perioder då du behöver ta det lugnt och då du ska tillåta dig att göra det? Sedan när du är redo är det som om lusten att hitta på saker kommer tillbaka av sig själv. Jag hade fått en inbjudan till en vernissage på lördagen som jag inte kunde motstå och en väninna var också pigg på att följa med. Är det inte allra mest kul när något sker spontant?
 
Visningen fortsätter till den 30 januari på Konsthandel Couleur på Linnégatan 26 om någon vill gå dit. :-) Jag kan verkligen rekommendera den!
 
I söndags blev det en långpromenad.
Fastän det var förmiddag så var det som om "blå timmen" hade infunnit sig.
 
Det var en utställning med bland annat Caroline af Ugglas, Marika Lang och Angelika Wiik. En del av konstnärerna var där så det gav lite extra stjärnglans över visningen. Marika Lang kallade sin konst för mixed art. Det var både fotografi och målning. Varför inte prova att göra konst av ett fotografi och att hitta sin egen stil?
 
Sedan promenerade vi genom stan för att leta efter ett hamburgerställe. Vi bestämde oss för Macdonald's efter att ha gått förbi Max som var överfullt. Det hade man aldrig kunna tro att det skulle vara svårt att hitta ett Macdonald's, förmodligen för att ingen av oss äter hamburgare särskilt ofta. Till slut såg min väninna en skylt som lyste från en tvärgata till Hamngatan.
 
Det var en härlig dag med snöflingor som svävade i luften.
 
Det här är den sista veckan på mitt jobb och jag håller på och lär upp en kille som ska ta över efter mig på det uppdrag som jag har just nu. Jag har trivts väldigt bra så det känns trist att lämna alla trevliga kollegor, men ibland kommer du till en punkt i livet då du behöver göra en förändring.
 
Jag skulle vilja ha mer kultur i mitt liv så min nya utmaning blir att uppleva någon typ av kultur varje vecka! Bara att flanera på gatorna i Gamla Stan i Stockholm kanske kan kallas för kultur?
 
Glöm inte att njuta av varje dag!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0