Livsstilsförändring

Jag brukar inte "planera" vad jag ska skriva i min blogg. Däremot så kan jag strax innan tänka: "Har jag något att ta upp idag?" "Har det hänt något kul?" Det där med att ha hänt något kul kanske inte är så ofta, haha. 
 
Det går inte att göra sig till. Jag kan inte skriva om något annat än det som är viktigt i mitt liv just nu. Förra året var mitt mål att skriva om "hälsa". I år blir det mer om resor. Jag går något som heter: "Kick start". Det är som ett litet "uppvaknande" vad gäller många ämnen. 
 
Det är inte alltid så lätt att veta vilken väg du ska välja.
Stanna upp och tänk efter annars kanske du aldrig får det du vill ...
 
Jag startade min blogg i april förra året och mitt tema var då: "Nystart". Inom kort så kommer jag att ändra det till att vara: "Livsstilsförändring". Inspirationen till det har kommit från "Kick start" och "Growbymia" som är samma. Att göra en livsstilsförändring går ju inte över en natt som "Mia" säger. 
 
Vi har en anteckningsbok under kursen. Det är jätte nyttigt att skriva ner vad dagens ämne handlar om och vad du har för tankar om det. Vi skriver om hur känslan är innan ett träningspass och efter. Det är också viktigt att tänka efter hur du känner när du unnar dig tid för dig själv = "egentid".
 
Jag får en varm känsla inombords när jag tar hand om mig själv.
Om du mår bra så sprider du det till andra.
 
Kanske mina stackars syskonbarn får ärva alla mina anteckningsböcker, haha. Efter "kick start" så tar det inte slut. Det är något som jag kommer att jobba med hela livet. 
 
Detta året blir det några resor också, jippi! I maj så bär det av till Belfast med en väninna. Vi var i Dublin för några år sedan och var på väg att ta fel buss som gick till Belfast. Vi sa att det hade varit häftigt att få komma dit. Vi ska vara där från tisdag till lördag. Sedan blir det en resa i juli och en i september. 
 
Något som jag önskade kunde ta mer plats på min blogg är "mode". Jag kan spendera en hel dag åt att gå i butiker och jag gillar att hänga med i modet. Idag syns det inte på mig, hihi. Just nu med fotografikurs, start av temat "livsstilsförändring" och de kommande resorna får det nog inte så mycket plats.
 
 
Mia ställde en fråga till oss igår.
 
Vad längtar du till just nu?
 
Hon berättade att det är en fråga som hon ställde till sig själv för drygt tre år sedan och att det har varit en process som fortsätter än i dag.
 
Jag ska ställa mig den frågan varje dag. Det får bli som en check att jag är på väg åt rätt håll. :-)
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0