Vardagspusslet

Har du också svårt att få ihop ditt vardagspussel?
 
Jag hörde någonstans att du har tre val. Antingen att acceptera som det är, göra något åt det eller lämna. Av de valen så är det "acceptera" som ligger närmast mig och att göra något åt det. Jag ska försöka luta mig tillbaka och inse att det är så här det är just nu och att inte "försöka så mycket."
 
Det låter i alla fall som det skönaste valet, haha. När jag får tid som nu på morgonen så försöker jag göra det som är viktigt för mig. Det ska också bli härligt med de "röda dagar" som kommer. 
 
Det ger ett sådant tryggt intryck de gamla och ståtlig träden i allén nära där jag bor.
 
Jag har redan planerat Midsommar då jag ska åka ut i Skärgården och övernatta där fredag till söndag. Eftersom jag bor i lägenhet och inte har någon balkong så vill jag helst resa bort för att njuta av sommaren.
 
Det är första gången jag gör något sådant. Annars har jag varit hemma om jag inte har bestämt något med någon annan. Först kändes det lite konstigt, men nu är jag glad att jag har bokat. 
 
 
Nästa vecka är det vår Nationaldag. Vad ska man då göra? Förra året var jag med min bror och familj på Skansen. Jag ska på en AW med jobbet dagen innan så det hänger kanske på hur vild den blir, hihi. Allt går inte att planera ...
 
Nu har jag börjat prova att cykla till jobbet. Jag är så otroligt tacksam för min GPS som tar mig fram på jätte fina vägar. Det går bara fel när jag inte lyssnar på vad hon säger och jag tror att jag vet bättre. Det var en kollega som inspirerade mig. Jag vågar inte säga till henne att det tar dubbelt så lång tid för mig. 
 
Jag skulle ha döpt det här inlägget till "Allén" istället ...
 
Visst är det en härlig känsla när träningen börjar ta form och den inte bara blir sporadisk? Mina joggingturer börjar bli regelbundna och även besöken på utegymmet. Det är härligt med cykelturerna och ibland promenaderna efter jobbet. Det är passen på E-klubben som jag ska komma underfund med hur jag vill lägga upp dem. 
 
Om du gillar att träna, har du hittat vad du tycker är kul?
 
För mig är det kvällarna som är "svåra." Jag vet, jag ska luta mig tillbaka och ta det lugnt, men sedan är det saker som jag vill göra något åt. Jag har insett att det är viktigt att vara medveten om vad man gör. Ofta så gör jag saker av "gammal vana" eller av en automatisk reaktion. 
 
Sista allé bilden för idag. :-)
 
Den insikten har jag fått av Eckhart Tolle som jag lyssnar på när jag diskar eller göra annat pyssel. Min tidstjuv är Netflix eller gamla dvd filmer som jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett. 
 
På morgonen gör jag de saker som kräver mest av mig. På kvällen ska jag kanske spara det som som är viktigt, men mest lättsamt? Då har jag nämligen minst energi. 
 
Nu ska jag luta mig tillbaka och låta saker komma till mig och inte försöka så mycket. Jag vill acceptera hur saker och ting är. Eller som man brukar säga: Att gilla läget. :-)
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson 
 
 
 
 
 
 

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0