Att göra listor

Jag är expert på att göra listor. Mitt köksbord är aldrig helt tomt. Här finns det tidningar, anteckningsblock, artiklar och självklart listor. Jag skriver inköpslistor och "komihåg-lappar."
 
I mina block gör jag anteckningar om projekt och framtidsplaner. Jag kan se pappa framför mig när jag var liten där han satt och skrev listor, sedan strök han över det som han hade åtgärdat. Han hade två typer av listor. Ett "telefonblock" där han strök över efter hand. Jag minns att han satt mycket i telefon. 
 
Häromveckan blev det en tur till Haninge ...
... och till "min tatuerare."
 
Sedan hade han större block där han nog skrev ner vad han skulle komma ihåg att göra. Jag tror att han fortfarande skriver listor och det har nog gått i arv.
 
Just nu har jag flera lappar där jag skriver ner det som jag ska göra innan resan. Jag reser redan på lördag och det som har känts så avlägset! Jag har inte ridit på åtta år och nu ska jag rida flera timmar om dagen i en vecka. Jag ska först till ett litet samhälle som heter Billings. Där kommer jag att få tid att handla boots, handskar, en varm rock och vem vet, kanske en cowboyhatt?
 
Jag kan rekommendera Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm. Här finns det mycket att upptäcka!
 
I helgen var jag i stan för att handla ridkläder, men det var svårt att hitta något som var mer anpassat efter "Western". Jag var i en butik som heter "Hästbiten" på Folkungagatan och han var jätte trevlig som jobbade där, men han rekommenderade mig att köpa utrustningen i USA. Han sa att det skulle bli mycket billigare.
 
Jag är tacksam för det tipset och nu kan jag stryka det från min "att göra lista", haha. 
 
Det blev träning i "Rålis" i helgen. 
Mia är toppen! Jag kan rekommendera hennes E-klubb: Grow by Mia. 
 
Av erfarenhet vet jag om att jag är tidsoptimist, så nu gör jag en sak varje dag efter jobbet som står på mina listor. Igår var jag och köpte jeans på Levis i Mall of Scandinavia i Solna. Det var inte mitt "favorit köpcenter" förut, men det är perfekt när du ska göra ärenden eftersom de har allt. 
 
Jag gillar att köpa jeans i en butik där du får hjälp att prova och jag fastnade för de första jeansen. De har "bootcut", men samtidigt sitter de tight. 
 
Jag äter mindre socker, men ibland kan jag inte låta bli. Det blev en glass med citron och chokladkola, mums!
Jag hade kunnat spendera en hel dag här. Idag blev det bara jeans och glass ...
Trapporna ner och sedan iväg mot tvärbanan. 
 
Jag har tänkt mig totalt tre tatueringar som alla har en betydelse för mig. Det är inte med på någon av mina listor. Den tredje ska jag göra när jag känner att jag är redo för det eller så blir det bara två. 
 
Tiden får utvisa hur det blir, allt kan du inte planera. 
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
marianne cargus
2018-09-29 @ 08:10:52
URL: http://marresmams.blogg.se/

Häftigt med en tatuering! Är också sugen på en :) Ska bli spännande att se den live sen, lite svårt att se på bild... Vore ju kul att se en bild sen på dig i nya ridkläderna, yiihaa! 😁 Kram Y

Anonym
2018-09-29 @ 08:11:19

Häftigt med en tatuering! Är också sugen på en :) Ska bli spännande att se den live sen, lite svårt att se på bild... Vore ju kul att se en bild sen på dig i nya ridkläderna, yiihaa! 😁 Kram Y

Svar: Jaaaa, jag är så nöjd med den. Jag tror att de flesta som gör en tatuering gör den för att den betyder något särskilt för dem, precis som för mig. Mitt motiv fick jag inspiration av när jag lyssnade på en podd av Leila Andersson från "Ett större liv." :-) Fast jag har kommit på nu att många undrar över den och det kan vara svårt att förklara. Fast huvudsaken är ju att du själv vet. Min tatuering ger mig inspiration, så det är något positivt, precis som var meningen. :-)
ByPhyllis

Anonym
2018-09-29 @ 08:13:52

Jag är också en list-person, kan inte leva utom dem känns det som. /Y

Svar: Tack för dina fina kommentarer. :-) Jag är så glad för att du läser min blogg! Jag hade inte heller klarat mig utan listor och jag ska erkänna att jag tycker att det är kul att göra dem också, särskilt om det är framtidsprojekt, fast ibland är jag bättre på att göra listor än att förverkliga mina planer. :-o
ByPhyllis
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0