Trelleborg

Äntligen framme till mitt älskade Skåne! Det har varit så kul att träffa "gamla vänner" och att få se mer av Trelleborg där jag befinner mig just nu. Annars brukar det mest bli Malmö.
 
När jag kom gick vi ut och åt på en restaurang som heter "Casa Blanca." Vi var tre "gamla kollegor" som träffades. 
 
Innan resan var det en del ärenden som skulle göras, men jag hann med en promenad i solen. 
 
Det blev i sista stund jag kom iväg hemifrån. Nu måste jag köpa en klocka! Det var nervöst att sitta på t-banan och veta att minsta lilla försening kunde göra att jag skulle missa mitt tåg. Jag borde ha lärt mig att det inte fungerar att packa samma morgon som jag ska resa och inte heller att tvätta dagen innan. 
 
Två dagar innan är det lagom att tvätta och sedan att packningen är klar dagen innan. Det får bli mitt nya motto. Med hjärtat i halsgropen kollade jag på klockan när t-banan rullade in på Centralstationen. Då hade jag cirka nio minuter på mig. Som tur var visste jag vilken perrong tåget skulle gå ifrån. 
 
Vitsipporna har kommit, så vackert!
 
Jag hann sitta och pusta ut på tåget någon minut innan det rullade iväg och jag var otroligt tacksam att allt hade fungerat. Det blev att göra sig bekant med min nya datorväska som också ska fungera som handbagage. 
 
Det blev lite vila, sedan var jag hungrig och gick en vagn bort till restaurangen. Det var en "riktig restaurangvagn" med flera bord, så trevligt! Men det är svårt att äta nyttigt. 
 
En räkmacka, jag åt inte brödet, saft, vatten och chips.
 
Jag frågade om de inte hade frukt, men de hade det inte. Jag tycker i alla fall inte att SJ känns lika dyrt längre och det är skönt med den egentid du får på tåget. Snälltåget tar fem timmar till Malmö. Då hinner du både vila, läsa och se en film. 
 
Dag två i Trelleborg skulle min väninna lämna sin katt på pensionat. Jag tog det lugnt och duschade. Sedan när min väninna "L" kom tillbaka så körde vi in till "stan." Det blev vi tre igen från igår som sågs för en fika på "Systrar och bönor." 
 
Moddy står och betraktar skatorna på tomten. Snart var det dags för pensionatet. 
Frukosten i morse i solen. :-)
 
Det var så mysigt där. En jätte god sallad med räkor och rökt lax blev det för mig. Kan verkligen rekommenderas! Här fick i alla fall jag den första solbrännan, med betoning på bränna ..., men skönt var det i solen. 
 
Vi tog en promenad på stan och jag fotade på som en riktig turist. Det är måndag och arbetsdag, men för oss är det första semesterdagen. Tänk vad snabbt det går att glömma jobbet. 
 
Bös är en fontän i brons av Fred Åberg. Bös betyder ungefär "skitväder" på modern svenska.
Axel Ebbe är känd skulptör från trakten som har gjort det här konstverket: Sjöormen. 
 
På kvällen blev det sushi och bubbel. Vi skålade in vår semester och att vi snart ska resa till Belfast. "L" packade och vi har också planerat vår resa i stora drag. Vi tror själva att vi har varit lite tidsoptimister. Vi får se hur allt blir. 
 
Påfåglar i Stadsparken där det även sprang höns fria omkring. 
Magnolian blommar. Den kan jag inte se så ofta i Stockholm. Inte heller rapsfälten som blommar här nu. 
Godai sushi i Trelleborg. Väldigt god! Vi åt den ute i "L:s" trädgård. 
 
Jag känner mig trött efter dagens äventyr i Trelleborg. :-) Ska lägga mig och kanske titta lite på Robinson från söndagen. Jag undrar hur det går för alla?
 
Taxin är bokad tidigt i morgon bitti och väskorna är nästan färdigpackade.
 
Belfast here we come!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0