Midsommar och singel

Jag var och bowlade med mitt jobb igår. Det var jätte kul och varje gång tänker jag: "Nu får det inte dröja så länge till nästa gång." Det konstiga är när jag kommer hem sent så kan jag aldrig "bara gå och lägga mig." Igår kollade jag ett avsnitt av Robinson. Nu är de final så det är inte så många avsnitt kvar. 
 
Just nu funderar jag på Midsommar. Jag har "tappat traditionerna" sedan jag blev singel, men jag brukar inte bry mig så mycket, fast i år vill jag inte vara hemma. Det är inte för att det är Midsommar, utan för att vi är långlediga och jag skulle vilja njuta av de dagarna fullt ut och få mycket sol.
 
På väg hem i kvällsljuset.
 
Det hade varit härligt med hela dagar ute, men det är svårt eftersom jag inte ens har en balkong. Jag har kollat spahotell både i Trosa, Varberg, Utö ..., ja, massor av ställen. 
 
Just nu känner jag att det har varit mycket på jobbet och annat runtomkring mig så jag hade behövt att bara få koppla av och jag bryr mig inte att jag ska vara själv.
 
När du är singel är ingenting självklart längre.
 
Vår fina rhododendron som finns på vår gård. Den är tidig i år!
 
Jag har blivit supertråkig och jag är nöjd med att "bara få vara." Det hade varit härligt att hitta ett boende nära havet. Sova länge, sola, träna, läsa och skriva. Tids nog så träffar jag någon eller några att skapa traditioner med. Det gäller att se sig omkring och inse att det finns fler som är "singlar."
 
Egentligen så hade jag inte behövt vara själv. Jag hade kunnat engagera mig för att kunna fira med någon annan så varför gör jag inte det?
 
Det hade varit härligt att sitta på en uteplats eller balkong och bara njutit av de fina kvällarna. 
 
Ärligt talat så tycker jag att det jobbigaste är vad andra tänker och inte att jag ska vara själv. Jag behöver koppla av och jag tänker åka någonstans där jag har människor omkring mig, men jag vet att mina nära och kära kommer att tycka synd om mig. Mina vänner kommer att säga "du hade ju kunnat fira med oss."
 
Det är klart att jag hade föredragit att vara med på Midsommarmiddag med vänner eller familj, men nu är jag ju min egen familj och ibland så känner du bara för att vara med den. 
 
Lamporna lyste igår när jag gick hem.
 
Allt har väl sin tid. I år kommer jag att ha en lugn och skön långhelg någonstans där jag kan njuta av förhoppningsvis ett fint väder och få lite färg. Jag hoppas att jag kanske även kan jobba lite på något av mina projekt.
 
Det viktiga är egentligen inte vad som händer, utan hur du tar det. Jag vill njuta av min tid som singel för vem vet, en dag kanske jag ser tillbaka och säger "tänk vad bra jag hade det."
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
emma
2018-05-23 @ 09:34:08
URL: http://nouw.se/islycka

jag tycker det är skönt med att ibland bara vara hemma och skippa högtider :)

Svar: Jag håller med. Ibland kan jag få känslan av att jag "bara behöver ta det lugnt" och inte göra så mycket och att inte ha så stora krav på mig själv att allt måste vara på ett visst sätt. Det kanske handlar om att våga vara sig själv helt enkelt. :-)
ByPhyllis

Angelica Wåhlin
2018-05-23 @ 18:33:41
URL: http://angelicawahlin.se/

Jag har ärligt talat inte haft så mycket traditioner för midsommar någonsin, men det är nog bland annat för att jag oftast jobbar :)

Svar: Jag kan tänka mig om man jobbar "helger" att man släpper lite på traditioner. Jag har nog aldrig funderat så mycket på Midsommar förrän jag blev singel. Det är väl lite så att alla frågar vad du ska göra. Det är som semestern. I år har jag bokat upp min semester också, men det är mest för att jag vill få ut så mycket som möjligt av sommaren och inte bli sittandes hemma. Jag försöker fortfarande lära mig att inte bry mig om vad andra tänker utan göra det som jag vill och mår bra av. :-)
ByPhyllis
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0