Den bästa platsen

Jag läste någonstans "Ibland leder de svåraste vägarna till de bästa platserna".
 
Vad innebär det? Är det att ha ett mål och att välja den vägen som kan ta dig dit, fastän den kommer att innebära en massa besvärliga hinder? Eller att inte välja alls?
 
Är det när du står i en vägkorsning och inte vet vilken väg du ska välja?
 
Om du väljer en av dem så vet du var du får. Det kan vara den vägen som alla runtomkring dig vill att du ska ta och den som ger dig trygghet. 
 
Sedan är det den andra vägen. Dit du har en längtan, men som känns lite läskig för du vet inte vart den kommer att leda. Det kanske inte heller är någon som stöttar dig att välja den. 
 
 
Vad är de bästa platserna? 
 
Är jag på en bra plats nu? Om jag ska svara personligen så skulle det bli: Ja, men jag är inte där jag vill vara. Jag kan inte säga att jag är på en dålig plats. Jag har en fin familj och vänner, tak över huvudet, mat, kläder och jag kan unna mig lyxsaker som att resa. 
 
Jag skulle vilja köpa en hund och en katt, men då vet jag att det liv som jag lever idag inte kommer att fungera. Du kan inte lämna dem ensamma hela dagarna och jag kommer inte att kunna göra några långresor. Det är lättare med en hund, han kan ju följa med inom Europa i alla fall. Vi skulle kunna ge oss ut och bila tillsammans, hihi. 
 
I sommar ska jag leta efter något litet ställe i Hälsingland. 
 
När jag möter på svårigheter så brukar jag alltid tänka att det är bra för då får jag en ny erfarenhet och det blir lättare att förstå andra som har det tufft. I morse var min hiss lite nere som Tomas och Dennis säger i sin podd.
 
Jag har en sköldkörtelproblematik som gör mig villrådig. Jag får biverkningar av medicinen och jag mår inte bra när jag minskar eller inte äter den. Sedan har jag kommit in en ny fas i livet där hormonerna ändras mycket som det brukar göra när du är femtio plus. 
 
Det gäller att se livet från den ljusa sidan. Som de sa i tv-serien "Macken", "livet ska vara lätt och leva" ...
 
Jag tänker ta hjälp av en specialist och försöka få veta vad som händer där i hormondjungeln, haha. 
 
Det är så många saker som jag vill göra i år så jag behöver all energi som jag kan få. Kanske allt som jag har gjort fram till nu och som jag gör idag kan ta mig till den bästa platsen. 
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0