ByPhyllis

Magiska dagar
Visst är det härligt när du tittar ut och det faller stora snöflingor! Jag har tänt ett ljus och min julbelysning är fortfarande kvar så det skapar en härlig stämning. Jag har som "tradition" att ha belysningen hela januari. Sedan tar jag bort adventsljusstaken, men lamporna som jag har får nog vara kvar tills det blir ljusare.
 
Tänk att det redan börjar pratas om våren. Idag känns den väldigt avlägsen. Är inte en av den bästa tiden på året i slutet av mars då du har allt framför dig! Vid den här tiden så är det mycket att längta till. Du gör dina semesterplaner, det blir allt ljusare och snart får vi besked om skatteåterbäringen, hihi.
 
Jag var ute och fotograferade för mitt "fotoprov" och det var magiskt!
Det var många som tog fram sina kameror och förevigade det fina ljuset. 
 
Den första bilden är tagen från "normalläge", ett lagom avstånd och motivet mitt i bilden. Den andra bilden ska representera "tredjedelsregeln". Den är svår! Du ska dela in bilden i tre lika stora vertikala och horisontella linjer och placera sedan dina motiv på någon av dessa linjer eller kryss. Det gör att du får en harmonisk bild. 
 
Bild tre är tagen i fågelperspektiv. Visst är det kul om du kan förmedla känslor med dina bilder! Testa själv och ta i olika vinklar och perspektiv, alltså nära eller långt ifrån till exempel. Ofta har vi motivet mitt i bilden, prova istället att ha det en liten bit från bildkanten. Du ska se att det blir mer intressant!
 
Bild fyra ..., "gå närmare". Gå så nära som du tycker är lagom och ta sedan två steg till. 
Bild fem, grodperspektiv, nästan lite skrämmande! Det känns som om hopptornet ska falla över dig. 
 
Sedan finns det tusen regler till att tänka på. Meningen är när du kan dem att du ska bryta dem! 
 
Jag gillar bäst att fotografera när det är mulet, precis innan solen går upp eller i skymning. Då är det ett kallare ljus som till och med ibland kan vara lite blått. I söndags var det verkligen magiskt med en blandning av solnedgång och dimma. 
 
Om du också vågar vara lite nördig, haha, så testa dig fram och du upptäcker vilka olika känslor du kan skapa bara genom att byta vinkel eller beroende av vilket ljus det är. Ett annat tips när solen står högt upp och du ska fotografera ett porträtt är att till exempel gå in under ett tak så får du inte de tråkiga skuggorna i ansiktet. 
 
Det gäller att ta vara på det "magiska dagarna" du vet inte när nästa kommer ...
 
Ibland glömmer jag bort att det är "konst" du håller på med när du fotograferar. Visst är det kul att få vara kreativ! Jag vill släppa på att ha för höga krav på mig själv, men det är svårt när alla regler snurrar i huvudet. 
 
Som med allt annat är det bra att känna "acceptans". Du är bra som du är och släpp taget om allt annat!
 
Idag ska vi göra ett ryck på jobbet och det blir övertid. Jag gillar "grupptänket". Det är inte bara en som sitter över utan vi ska alla hjälpas åt att komma i kapp. Vi får till och med "övertidsmat". Det gäller att vara glad för det lilla i tillvaron.
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress