Frosten har kommit

Det var en stressig och rörig dag på jobbet igår. Jag hade fortfarande saker som var "ogjorda" på eftermiddagen, men jag bestämde att "halv fem punkt" går jag hem. Jag ger hundra procent när jag är på mitt arbete och jag kan jobba över om det krävs, men det är skillnad med stress... 
 
Det blev en extra promenad genom stan för att varva ner. Det kändes inte optimalt att sätta sig direkt på t-banan och sedan hem och sätta sig... När jag vaknade i morse och tankarna gick direkt till jobbet så är jag tacksam för att jag gick hem i tid. Du ska vara rädd om dig själv och din hälsa. :-)
 
Änderna simmade så fridfullt...
Vilken vacker morgon! :-)
 
Är det inte viktigt att värdesätta fritiden? Du kanske ska se det som en varningssignal när du jobbar över varje dag och när tankar kommer som "kan jag verkligen gå hem nu?". Det kan ju lätt bli så när du ser att en kollega alltid sitter över. Glöm inte att det är din kollegas ansvar att ta hand om sig själv inte ditt! 
 
Visst ska vi hjälpa varandra, men vi gör ju alla våra val. Du väljer att ha en fritid och att tänka på din hälsa. Det behöver inte vara i motsättning till att du inte gör ett bra jobb eller att du inte ställer upp för dina kollegor. 
 
Frosten har kommit. 
 
Jag ville ha min kväll igår. Jag längtade efter att få göra saker som jag vet att jag kommer ha nytta av i framtiden och som jag brinner för. 
 
Om jag inte gör det nu så kommer inget att förändras. Jag får Carolina Gårdheims nyhetsbrev. Igår handlade det om att man skulle ta hjälp av dig själv om fem år. Det innebär att du ska tänka efter vad du gör om fem år och vad du behöver göra nu för att få det på plats. Som Carolina skriver: "...visionen kunde guida mig till vad jag ska göra nu för att också kunna ta mig dit. " 
 
Mitt fotoprojekt... Lövens färger börjar försvinna och frosten tar över...
 
Jag har ett mantra som jag säger till mig själv. Det kan vara när jag spontant inte känner för att ta ut soporna, prova ett nytt träningspass eller plugga fotografi. 
 
Om jag inte gör det nu... när ska jag göra det?
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson
 
 
 
 
lars
2017-11-08 @ 12:00:19
URL: http://nykterfyllekaja.blogg.se

Så vackra frostbitna bilder, ja det är viktigt att ta vara på sig själv men också andra, hjälpas åt dela med sig , få förtroende ge förtroende
jag är så stor fan av vad du skriver och dina vackra bilder. har du så vacker gåväg till jobbet? skit i T-banan buss eller vad du åker, ok blaskväder kan man ju välja hehe

Svar: Tack, ja, det är otroligt vackert med dessa "frostmornar" framför allt när solen skiner! Jag kan inte klaga på vägen till jobbet! :-) Jag ska gå av en annan hållplats bara så att det kan bli andra foton. :-) Så kul med dina åsikter! Det är kul att få en annan vinkel på saker och ting. Håller med om att det är viktigt att ta hand om andra också. Sina nära och kära. :-)
ByPhyllis
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0