Vackra skärgården

Då fick vi ännu en helg med ett underbart väder! För mig blev det lite annorlunda. En dag då jag var ute hela dagen och en annan då jag var hemma. Ibland är det så. Det är saker som du behöver göra och tyvärr missade jag en dag till i solen. 
 
Efter alla nyheter om hur fint väder det skulle bli kände jag nästan lite panik att jag måste vara ute. Jag bestämde mig för att åka till Utö, nästan mina hemtrakter, men jag kom iväg så sent så jag passade inte in båten som planerat. Istället åkte jag oplanerat in till stan. 
 
Båten gick mot Waxholm.
De få gånger som jag lever Skärgårdsliv så inser jag hur härligt det är. 
 
Det slår aldrig fel att vid vilken tid eller till vilken ö du än ska åka till så är massor av folk och det är sådan blandning. Äldre och yngre. Människor med hundar, cyklar, vandringsstavar, rullstol, partymänniskor, turister och så de vana Skärgårdsresenärerna, som till och med har en stol som de sitter i under köandet till båten. 
 
De ser så coola och avslappnade ut och de är garderade för alla eventualiteter. Till skillnad mot mig som hade en för tung packning och för lite mat.
 
 
 
Till exempel, hur kunde jag tro att jag skulle få användning för datorn, haha. Den var lite jobbig när jag på morgonen var tvungen att springa till t-banan och till båten. Jag får kolla in de mer erfarna och lära mig, hihi.
 
Det var som att komma in i en helt annan värld när jag kom till Waxholm. Massor av båtar som kom och gick och horder av folk. Jag hade satsat på nyttigt idag så det blev ingen glass utan en smoothie och en till vatten istället. Sedan var det bara att sätta sig ner och vänta. 
 
De var fler som väntade. Jag undrar hur det skulle se ut om vi inte hade mobiltelefoner? Har glömt hur det var.
Båten kommer ...
 
Det råkade bli Grinda som jag skulle åka till. Där hade jag aldrig varit innan. Ett tips! Bege dig iväg så tidigt du kan. Resan tar tid. Särskilt om du som jag kommer från förorten. Jag satte mig inne. Sedan förstod jag att alla var så stressade att komma på först för att de ville sitta ute. 
 
Jag skulle skriva om L:s och min Belfast resa. Skriva dagbok i efterhand så att säga. Det är bra att passa på när du reser att göra sådana saker. Resan tog cirka femtio minuter. Här var det både mat och dryck ombord så folk kom med både muffins och öl. 
 
Det var en lite promenad från båten. Så vackert med Grinda Wärdshus i bakgrunden. 
Utsikt över backfickan där det är lite enklare mat som pizza och hamburgare.
 
Jag blev rekommenderad att gå till vänster om Wärdshuset och sedan fortsätta till klipporna. Det var lätt att hitta en plats här även fast jag var sen. Nu var jag jätte hungrig och jag åt min potatissallad och makrill. Det var underbart att lägga sig ner i solen. 
 
Det såg lite otillgängligt ut att bada från där jag var, men som tur var dök det upp en av de erfarna Skärgårdsbesökarna och jag förstod att det inte var så svårt. 
 
 
Det blev ett premiärdopp! Tänk att förra året var det många precis som jag som inte badade någonting och nu har vi redan sommarvärme. Det blev ett dopp till innan jag efter några timmar begav mig sakta tillbaka. Det är som att havet suger och gör dig hungrig. 
 
Efter att även melonen och mina dadlar var slut, så var jag hungrig igen. Tänk på att inte bara ta med dig lunch ... Bakfickan var full och jag kände inte för att gå till Wärdshuset i mina shorts och linne. Det blev istället ännu mer vatten och en bars i affären. 
 
Jag undrar hur Norra sidan är?
 
Sedan begav jag mig sakta mot båten även fast det var en timma kvar. Det var underbart på Grinda och jag åker gärna hit igen. Då ska jag i så fall leta upp en ny plats att sola på. Där jag låg åkte det jetski hela tiden och det var lite störande när du vill ha lugn och ro, haha, jag låter som en pensionär. 
 
Vad jag också har lärt mig är att ha en mindre packning, mer mat och att vara ute i god tid. Det var mycket folk nu. Jag undrar hur det ser ut i juli?
 
Var ute i god tid när du ska hem så att du kommer med båten. Det var nästan lika lång kö bakom mig ...
 
Båten gick direkt till stan, så jag slapp byta i Waxholm, toppen!  Det var en härlig känsla att komma hem med lite färg och efter en dag ute. 
 
Hemma var det ett bombnedslag  så jag förstod redan nu att på söndag skulle jag vara inne och städa.
 
 
Det blev som jag trodde, en söndag inne med pyssel. Det blev en bra dag och det bästa av allt var ett yogapass live med E-klubben. 
 
Det var magiskt och det kom fram så mycket känslor som faktiskt överraskade mig. Det kan vara så med yogan ibland. Jag hade tänt ljus och gjort det stämningsfullt och när vi var i slutet av passet, så började det regna och åska i bakgrunden ...
 
Jag känner att det är dags för en Nystart . Alla har vi våra faser i livet och jag känner att jag har kommit in i en ny fas. Haha, jag har nog lyssnat för mycket på Eckhart Tolle om att Leva livet fullt ut. Det handlar om att accepera saker som de är nu  och inte göra motstånd. Det var lite av en aha-upplevelse för mig. 
 
Min orkidée har slagit ut sin första blomma. Den fick jag ta med mig från min förra uppdrag. Kul att den verkar trivas hos mig!
 
Fortsättning följer och nästa gång ska jag börja berätta om min och L:s Belfast resa!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

byphyllis.blogg.se

Mitt smeknamn när jag var liten var Phyllis, därav namnet Byphyllis. Jag är en kvinna född -66 som vill skriva och inspirera med min "Nystart i livet"...

RSS 2.0