ByPhyllis

Vägen till hälsa
Jag sitter i köket som är fint upplyst av adventsljusstaken i fönstret och ett tänt ljus. En amaryllis har precis slagit ut och den har så vackra färger. Det är lite extra fint under jultid. Jag har funderat mycket på min blogg och att jag skulle vilja rikta in mig på ett ämne att skriva om i framtiden.  
 
En långpromenad igår i solen. 
 
Under de senaste veckorna har det hänt mycket. Jag har kommit in på en utbildning till hälsocoach och jag har varit tvungen att säga upp mig på jobbet eftersom de inte kunde ge mig en deltidstjänst. Visst hade jag kunnat stanna kvar, utbildningen är på distans och på halvfart men jag vill verkligen satsa allt.
 
För att nörda in mig riktigt :-) har jag kontaktat en syovägledare på universitetet i Stockholm för att eventuellt komplettera med någon kurs eftersom jag vill ha en mer "vetenskaplig" grund att stå på. Sedan finns det också seminarium, fristående kurser och många böcker att läsa i ämnet för att fördjupa sig. 
 
En promenad hem på kvällen efter en arbetsdag och julhandlande.
 
Det känns lite läskigt att kasta sig ut i det okända och inte veta om du får något jobb, men efter många års velande kanske jag behöver göra något drastiskt? Det som skrämmer mig ännu mer är att inte göra något och att om några år vara kvar på samma plats där jag är idag. Jag har tillit till att det ska ordna sig!
 
En anledning till att jag vill utbilda mig i "hälsa" är att jag har en sjukdom som heter hypotyreos som innbär en underfunktion i sköldkörteln. Mitt mål är att bli så frisk som jag kan bli genom sömn, bra kost, träning och att leva ett liv som är mindre stressigt och mer sant för mig själv. 
 
En skön stund på gymmet. 
 
Jag hoppas få möjlighet att resa under det nya året och att skriva om resor. Min dröm är också att kunna ge ut min bok som jag skriver på just nu och som bland annat handlar om min vistelse på en ranch i Montana. Fast mest handlar den om en livsresa.  
 
Efter utbildningen kommer jag kunna vägleda och stötta människor som av olika anledningar behöver lägga om sin kost, börja träna eller är i behov av avslappning. Jag ser fram emot att kunna hjälpa andra att må bra!
 
Stretch efter en joggingrunda med en vacker utsikt. :-)
 
Överskriften skulle egentligen vara "din väg till hälsa" eftersom det är individuellt. Jag tror att vi alla måste anpassa de kost-, och träningsråd som finns därute efter oss själva. Varför inte se det som ett smörgåsbord där du plockar det som passar just dig?
 
Jag önskar er alla en god fortsättning!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress