ByPhyllis

Framtidsdrömmar
En vän var hos mig igår och vi pratade om framtiden. Vad vill du göra inom fem år? De planer som jag hade för bara ett år sedan finns inte längre. Jag har startat en del projekt de senaste åren som inte har blivit av. I efterhand så ångrar jag ingenting för jag inser att det inte var rätt. I alla fall så var tidpunkten inte rätt...
 
Nu har jag nya projekt, men jag tar en dag i taget och ser vad som händer. 
 
Jag har blivit en "vardagsnjutare"! Att göra saker idag som är kul och som samtidigt ingår i ett framtidsprojekt. Det känns skönt att vara lite hemlig och det är ingen som känner till alla mina planer. De får gro till sig och så en dag är de redo att "blomma ut". 
 
Det bästa som finns..., naturen...
 
Har du också "omöjliga" drömmar?
 
Jag har en sådan dröm och nästa år tänkte jag börja förverkliga den steg för steg. Det kommer att bli väldigt små steg i början, haha. Jag tänker ge mig ut och leta. Efter vägen så kanske jag har tur och råkar hitta något som passar mig, träffa på någon som vill samma sak eller som kan hjälpa mig. Det är ju där ute som mirakel sker...
 
Ett gammalt foto från Millesgården. Jag skulle vilja upptäcka mer av Stockholm till våren...
 
För att ha framtidsdrömmar så behöver du kanske veta vem du är? Här kommer punkt 6 av Esther Zimmers "17 sätt att komma ihåg vem du är." "Gör något kreativt". Esther Zimmer nämner boken: "Big Macic" av Elilsabeth Gilberts som handlar om vikten av att vara kreativ för ditt hjärta och själ. 
 
Esther Zimmer anser att alla människor är kreativa och inte bara de som vi anser vara artistiska. Du kan uttrycka din kreativitet genom din matlagning, sätt ihop en "Scrap bok", måla något bara för kul skull eller ta foton med din mobil. 
 
Det är inte en fråga om vad du gör eller hur slutresultatet blir utan hur du känner dig. Esther Zimmer skriver att hon bara för något år sedan upptäckte att hon älskar att måla. 
 
Vad får dig att glömma tid och rum? Vad kommer lätt för dig? Tänk att det aldrig är försent att upptäcka en kreativ ådra i dig själv! 
 
 
Innan det nya året så ska jag sammanställa alla sjutton punkter som Esther Zimmer skriver om. Vi tar alla åt oss olika saker som känns viktiga för just dig. Varför inte bara välja en punkt?
 
Mitt bland alla framtidsdrömmar och julplanerande så glöm inte att njuta av ögonblicket!
 
Tusen kramar
 
Phyllis Andersson
 
 
 
Lars Gustafsson

Tack Phyllis du är så full av vishet. Tag vara på nuet dagen skriver du ofta. Jag gillar det försöker efter bästa förmåga att också leva så. Just nu funkar det bra. Mina tankar framöver är om jag vill bo här halva året och halva hemma i Svedala. Vi får se. Men just nu trivs jag så gott i en stad som är lika stor som ditt Stockholm och jag hittar som i min egen ficka. Känner mig trygg just nu idag. Kram på dig

Svar: Tack, härligt att känna sig trygg. Behöver man något mer? Det låter som fantastiska framtidsplaner och tänk vilken lyx att ha ett sådant val. :-) Jag undrar också ibland när det är som mörkast vad som håller en kvar, men framtiden får utvisa hur livet blir. Njut av Thailand!
ByPhyllis

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress