ByPhyllis

Den fina snön
Min pappas flickvän sa igår när vi var på väg till en "adventsmiddag": "Hoppas det kommer snö snart det är så tråkigt som det är nu". När jag släckte ner igår så börjde det att snöa. Det var så vackert med de stora snöflingorna. Det var som en önskan som gick i uppfyllelse. 
 
Visst är den första julmaten god! Igår var det premiär för mig. Allt är så gott och jag blir lika förundrad varje år att jag inte orkar äta mer. Efter en tallrik med sill, lax i olika former, lite grönt, ägg, grönkålspaj..., så är jag nästan nöjd. 
 
Jag experimenterar med mättnad och brun färgton...
 
Ja, vet, det är ett i-lands problem att planera vad du ska ha på din tallrik till jul. Det känns bara som ett märkligt fenomen för jag tror att många känner igen sig. 
 
Förutom julmat så har jag pluggat som vanligt... Det är prov på tisdag. Vi ska lämna in tre foton som ska ha ett tema och något som vi vill förmedla. Jag känner mig nöjd med mina foton som jag har tagit under två tillfällen de senaste två helgerna. Visst jag ser "fel" som jag har gjort, men du känner när det får vara "bra nog". 
 
Förra helgen blev det ett besök på julmarknaden i Gamla stan med en vän. 
Vi slank in på en mysig fransk liten restaurang. 
 
Jag har inte skaffat något nytt objektiv till min kamera sedan jag köpte den, men jag tror att du ska känna efter först vilken typ av bilder du kommer att ta. Vill du alltid ha med dig kameran i vardagen då kanske du inte ska ha ett jätte tungt objektiv till exempel. 
 
Just nu blir det mycket naturbilder för mig, även fast jag är i stan, haha. Jag har svårt att komma över en "nördighetskänsla" som jag har när jag stannar upp och fotograferar. I sommar ska jag resa ut i Europa på en kurs i "Streetphoto" och då om inte förr så kommer jag att få utmana mig själv!
 
Änderna kommer fram direkt när du sätter dig ner på huk. Mat tänker de...
"Det var en tråkig en, ingen mat... Vi vänder om..."
 
Mitt fotoprojekt tog mig ut i lördags. Jag ville göra "sagolika" bilder så jag hade en lång "slutartid". Det blev speciella foton, men jag tänkte inte på att allt som rör sig blir också suddigt och det är lätt att få med "skakningar" på fotot. Då behövs det ett stativ, men där går min gräns just nu, haha. 
 
I mitt förra inlägg skrev jag om "17 sätt att komma ihåg vem du är" som jag ville ha klar till nyår... Hur går det för er? Jag har inte klarat första punkten ännu: "Att få nog med sömn". Jag kommer att nöja mig med att komma på ett bra knep för att komma i säng i tid. Igår var jag uppe sent för att förbereda lunchen för idag och för att ta hand om en disk...
 
Snart är det dax att ge sig ut och njuta av den fina snön!
 
Tusen kramar
Phyllis Andersson 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress